Condemnen Sergi Rodríguez a un any de presó i 1.080 euros per agredir l'exregidor del PP

"Teti" no entra a la presó, ja que la pena és inferior a dos anys | Alerta Solidària reafirma que es tracta d'un cas de repressió contra l'independentisme

07 de setembre del 2016
Actualitzat a les 20:50h
Judici a Sergi Rodríguez 'Teti' a l'Audiència de Barcelona
Judici a Sergi Rodríguez 'Teti' a l'Audiència de Barcelona | ACN
El jove berguedà Sergi Rodríguez "Teti" finalment s'ha salvat d'ingressar a presó, tot i que ha estat condemnat a un any, i a pagar una multa de 1.080 euros, segons ha informat la seva defensa en un comunicat. Alerta Solidària, doncs, ha fet extensiva la resolució de la secció 21a de l'Audiència de Barcelona, tot lamentant que el tribunal hagi fet seu, el relat de l'exregidor del PP a Berga, Joan Antoni López Noguera. 

Rodríguez es va asseure a la banqueta dels acusats el passat 21 juny, per un suposat delicte d'atemptat contra l'autoritat, després que el 2012 durant el Passacarrers de la Patum donés un suposat calbot a l'exregidor del popular. Per aquests fets, primer qualificats de falta, tot i que després considerats com a delicte, es demanaven quatre anys i nou mesos de presó, així com una multa de 3.600 euros. No obstant això, després del judici, tant la Fiscalia com l'acusació van rebaixar a un any la pena de presó. 

Segons el comunicat de la defensa de Rodríguez, els magistrats han donat per bons uns fets que "cap persona va poder afirmar", prescindint, tal com diuen, de la "manca d'entitat dels fets o de la inexistència de lesions", tal com López Noguera va reconèixer. Com a resultat de tot això, han dit, es va iniciar un procediment judicial que va agafar caràcter polític contra l'independentisme, amb l'objectiu de treure'n rèdit: "Un indepe menys als carrers i moltes medalles al pit de l'espanyolista".

Els canvis normatius dels darrers anys, però, van fer disminuir la xifra imposable en el supòsit d'atemptat contra l'autoritat, que abans era de quatre anys i ara d'un any. Una modificació que Alerta Solidària relaciona, segons les "males llengües", amb l'interès per rebaixar la pena davant d'un cas "molt més greu que un simple calbot", que és el que va tenir lloc quan un grup d'ultres va atacar la seu de Blanquerna de la Generalitat de Catalunya a Madrid. "Diversos feixistes amb vinculacions familiars amb alts càrrecs del govern i del PP van agredir representants del govern autonòmic català, i curiosament tot va canviar", han indicat. 

Per tot això, consideren que els "feixistes" sempre tindran els poders "de la seva banda". A més, lamenten, "l'autèntica agressió" no va ser cap suposat calbot, sinó "veure estroncada la vida d'en Teti" durant quatre anys, sota l'amenaça d'entrar a presó: "La voluntat del nét de l'alcalde franquista era sotmetre en Teti, al poble de Berga i a l'independentisme.
Arxivat a