Detingut un home que conduïa drogat pel Berguedà i que va fugir d'un control policial

L'home té 27 anys i és de nacionalitat francesa | El vehicle va generar diverses situacions de perill

Redacció
07 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:51h
Els Mossos d'Esquadra van detenir, el passat dia 4 de setembre, un home de 27 anys, nacionalitat francesa i veí de Grigny (estat francès) com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària. Segons han indicat, aquest portava el cotxe sota els efectes de les drogues i, quan la policia li va ordenar que parés en un control que hi havia a la carretera C-62, al terme municipal d'Olvan, aquest es va donar a la fuga. 

Tal com han precisat, el cotxe va marxar a "gran velocitat" en direcció a la carretera C-1411z cap a Gironella, i la "temeritat del conductor", segons diuen, va posar en greu perill els agents que van haver de saltar per evitar que els atropellés. 

Acte seguit, una de les patrulles va seguir el vehicle fugitiu, que va cometre "greus infraccions de trànsit" com envair el sentit contrari o conduir a gran velocitat per l'interior del municipi de Gironella, un fet que també va provocar perill pels vianants i la resta d'usuaris de la via. Un cop va travessar el nucli urbà, es va incorporar a la C-16 en direcció cap a Manresa, on a l'alçada del punt quilomètric 83 els agents el van poder aturar. 

El conductor va donar positiu a la prova del drogotest, motiu pel qual va quedar detingut, així com també per la conducció temerària. Durant el seguiment del vehicle, els agents van observar com el conductor llençava un objecte vermell per la finestra. Un cop localitzat, van veure que era una capsa amb marihuana a l’interior. Per aquest motiu, els mossos el van denunciar administrativament per tinença de substàncies estupefaents.
 
El detingut va passar el dia 5 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga el qual en va decretar llibertat amb càrrecs.