L'exposició ClickPatum supera els 2.000 visitants majoritàriament de fora

S'espera rebre un miler de visitants més durant la setmana de la Diada Nacional de Catalunya

06 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:57h
Exposició ClickPatum
Exposició ClickPatum | Oriol Camprubí
L'exposició ClickPatum augmenta els seus visitants cada setmana. Si fa pocs dies arribava als 1.000, amb els actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt ha superat els 2.000 i ara, amb la Diada Nacional de Catalunya a Berga, espera arribar als 3.000. Així ho ha manifestat el seu creador, Oriol Camprubí, que ha destacat el gran nombre de persones que, des que aquesta es va tornar a organitzar a la sala Casino del Teatre Municipal de Berga, ja ha rebut.

En conjunt, ha dit, un 70% dels visitants provenen de fora del Berguedà, sent la província de Barcelona la que més assistents aporta. A continuació hi ha els gironins, els lleidatans i els tarragonins. Segons ha explicat, la majoria dels visitants venen atrets per la curiositat de veure milers de clicks de Playmobil representant diverses escenes d'una festa de renom com és La Patum, i conseqüentment, s'interessen per conèixer aquesta festa gràcies a les diferents activitats de caire lúdico-didàctiques pensades per a petits i grans. 

Arran de les valoracions dels visitants, ha explicat Camprubí, també s'han pogut detectar punts forts i febles de l'exposició, que amb el temps s'aniran perfeccionant. La valoració, però, és molt positiva, i en general es puntua com a excel·lent i totalment divulgativa de la festa. 

Aquesta mostra amb més de 4.000 clicks ja es va poder veure farà dos anys, tot i que enguany es plasma modificada i millorada, sobretot en les escenes i la il·luminació. En aquesta nova ocasió, en què NacióBerguedà també col·labora, l'exposició guanya color, vida i peculiaritats. A més, també convida els visitants a jugar i a aprendre, ja que motiva a la interacció dels més petits a través d'una sèries de preguntes que requereixen una atenció especial a l'escena i als textos explicatius. 

D'aquesta manera, els visitants de ClickPatum no només finalitzen el tour per totes les comparses de la Patum d'una manera diferent, sinó que també en surten amb uns coneixements bàsics. 

L'exposició finalitzarà a Berga el dia 11 de setembre al vespre, quan començarà un nou viatge cap a Montblanc, a la 9a edició de l'exposisió de Playmobils "Clickània", una de les més arrelades i amb més influència de visitants de l'estat espanyol. Allà rebrà la visita de diversos grups escolars. 
 

Diorama de la Mare de Déu de Queralt a l'exposició ClickPatum Foto: Cristina Prat

Arxivat a