Importants alteracions del trànsit a Berga aquest diumenge per la Diada

Diversos carrers estaran tallats des de dissabte | Els turismes i els autobusos es desviaran cap a les zones d'aparcament

Redacció
10 de setembre del 2016
1200_1473088953mapa
1200_1473088953mapa
L'organització de la Diada de l'Onze de Setembre a Berga, i l'arribada de fins a 60.000 persones de tot el Berguedà i comarques veïnes ha obligat a planejar la mobilitat de la ciutat a consciència, i a tallar diversos carrers i crear noves zones d'aparcament. Segons ha explicat en roda de premsa la sergent en cap de la Policia Local de Berga, Josefina Vizuete, la ciutat tindrà, el dia 11, la mobilitat molt reduïda, motiu pel qual es demana que els ciutadans intentin anar a tot arreu caminant. 

"La nostra crida és que, en especial, l'arribada de la gent a la ciutat sigui molt esglaonada", ha afirmat només començar. Vizuete, que ha reconegut que la ciutat està "limitada" pel seu disseny viari, ha avançat algunes de les restriccions més important que hi haurà en el trànsit. 

Per començar, ha dit, l'estació de la línia regular d'autobús que normalment es troba a l'Administració del capdamunt del passeig de la Pau se situarà a baix de tot d'aquest carrer, al costat de la farmàcia. Això serà així des de dissabte a primera hora del matí, i fins a primera hora de diumenge. A partir de llavors, i ja durant la Diada, tots els autobusos fixes i llançadora hauran d'aparcar entre la residència Sant Bernabé de Berga i Avià, passant per la zona habilitada al polígon de la Valldan. 

Per altra banda, dissabte també estarà tallada la part superior del passeig de la Pau des de les 15.00 hores i no es podrà pujar ni baixar, tot i que sí que es podrà travessar la Gran Via i per la plaça de la Creu cap al carrer del Roser; i al passeig de la Indústria, des de les 16.00 hores es tallarà al trànsit des de la plaça Viladomat fins a la rotonda del CAP, així com el carrer Lluís Millet. 

Les alteracions més importants seran diumenge. Des de les 9.00 del matí es tallarà tota la part central del passeig de la Pau, així com la plaça de la Creu, i els carrers del Roser, Gran Via, carretera de Sant Fruitós i Guillem de Berguedà. També es tancarà el carrer Barcelona cap a les 16.00 hores, quan hi passi la cercavila. 

A més, al passeig de la Indústria tampoc s'hi podrà circular durant tot el dia; igual que al carrer Lluís Millet, al carrer Mossèn Huch des de les 10.30 fins a les 16.00; i a la carretera de Solsona des de les 9.00 del matí fins a finalitzar.

Pel que fa a l'accés a la ciutat durant el dia 11, es recomana als turismes que entrin per Berga Sud o per l'entrada de la carretera de Vilada en direcció a Sant Llorenç de Morunys. Els autocars entraran tots per Gironella Nord i pujaran a Berga per la carretera vella (C-16z) i per Cal Rosal. A la rotonda de l'entrada de Berga seran desviats per la variant del Polígon de la Valldan.
Arxivat a