Avià estalviarà un 30% en la factura de calefacció renovant el sostre de l'escola i l'ajuntament

Les obres s'han realitzat amb material ecològic | L'Ajuntament continua en la línia d'estalvi i energies renovables que ja va anunciar a través del contracte amb Som Energia

06 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:10h

Escola d'Avià Foto: Escola d'Avià


L'Ajuntament d'Avià ha portat a terme una nova mesura d'estalvi, en la línia que està realitzant durant aquesta legislatura. Segons han informat a NacióBerguedà, el consistori ha decidit continuar reduint la despesa en calefacció en edificis públics i, per això, ha aïllat el sostre del consistori, de l'escola i de l'escola bressol. 

Tal com han informat, es tracta de més de 1.500 metres quadrats d'edificis que, a causa de la seva antiguitat, no estaven aïllats. Aquesta acció, a més, s'ha realitzat amb material ecològic en 1.000 metres quadrats, i s'espera un estalvi del 30% sobre el cost que hi havia actualment de calefacció. 

D'aquesta manera, doncs, l'Ajuntament d'Avià continua el programa de corresponsabilitat energètica amb les dependències municipals. Un estalvi, han dit, que sorgeix de la gestió racional de l'ús de l'electricitat i de la calefacció, i que preveuen que reverteixi directament en els centres, a través d'una dotació econòmica que provindrà d'una part de la factura estalviada. 

Fa uns mesos, l'Ajuntament d'Avià va signar un contracte amb Som Energia, una cooperativa catalana que només produeix i subministra energia verda, perquè fos aquesta la que produís i comercialitzés l'energia que consumeix Avià en les dependències públiques. Durant aquest temps, han dit, l'Ajuntament d'Avià ja ha reduït el 10% del cost energètic municipal, reajustant les potències contractades.
 

Ajuntament d'Avià  Foto: Cedida