Queralt 2016

Diversos patumaires veterans fan el seu últim salt de Plens en aquesta Patum extraordinària

Més gent gran que de costum salta de Ple durant aquesta darrera Patum

per Cristina Prat , Berga, 5 de setembre de 2016 a les 06:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una de les carotes utilitzades per vestir els Plens Foto: Carles Palacio


La Patum extraordinària del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt ha despertat records i nostàlgia en bona part de la gent que, fa 25 o 50 anys, ja en va viure una de similar. Això s'ha notat, sobretot, durant els salts de Plens, en què diverses persones grans van demanar de poder saltar.


Els saltadors veterans, doncs, han tingut el seu protagonisme en els dos salts de Plens d'aquest dissabte. Així ho ha explicat a NacióBerguedà, el cap de colla dels Plens, Isaac Gonfaus, que, segons ha dit, s'han pogut comptar "una bona quantitat de velles glòries i habituals saltadors de ple" que, de la seva particular manera, han volgut fer el seu últim salt en aquesta Patum extraordinària. 

A més, segons Gonfaus, algunes d'aquestes persones són o havien estat ajudants habituals de la comparsa, i ja havien saltat en la Patum extraordinària del 75è aniversari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. 

 

Participació