Els Plens s'omplen de vidalba de cases particulars

En aquesta època de l'any ha estat molt difícil aconseguir vidalba per vestir els plens | Els vestidors i els Bombers han remullar la vidalba perquè estigués en bon estat

Cristina Prat
04 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:18h

Plens de la Patum Foto: Martí Albesa


La vidalba és un element bàsic per a la realització del salt de Plens i, d'aquesta manera, de tota la Patum. Enguay, a causa del caràcter extraordinàri d'aquesta, a principis de setembre, la feina per aconseguir la vidalba ha estat més difícil que de costum.

Segons ha declarat a NacióBerguedà el cap de colla dels Plens, Isaac Gonfaus, l'esforç que han fet tant els vestidors, com els jardiners per aconseguir recollir la vidalba per vestir els Plens d'aquesta Patum extraordinària ha estat "impensable d'imaginar". Segons aquest, el problema és que aquesta planta no havia tingut temps de créixer, i per aquest motiu, era molt més escassa. A aquest punt, s'hi suma que han estat un mesos molts secs amb poca pluja al Berguedà. Per això, segons ha explicat Gonfaus, fins i tot, s'ha hagut de recollir vidalba de cases particulars de veïns de Berga. 

A més, el cap de colla de la comparsa ha detallat que l'estat d'aquesta no era el normal, ja que estava més seca que en la temporada habitual de recollida. En aquest punt, els vestidors de Plens, conjuntament amb els Bombers de Berga, han remullat aquesta herba dues vegades al llarg de la tarda del dissabte, per evitar que aquesta s'encengués. 

La quantitat recollida de vidalba, finalment, ha estat la justa per a poder vestir els 200 plens que han saltat, entre els dos salts d'aquest dissabte de Patum extraordinària.
Arxivat a