Una Patum extraordinària i memorable completa el Centenari

Unes 6.000 persones omplen la plaça de Sant Pere, gaudint d'una Patum excepcional fora de temps | Dos salts de Plens còmodes i sense incidents arrodoneixen la festa

Cristina Prat/Aida Morales
04 de setembre del 2016
Actualitzat el 07 de setembre a les 10:53h
Patum completa extraordinària
Patum completa extraordinària | Carles Palacio
La Patum extraordinària d'aquest dissabte ha finalitzat amb èxit i amb l'emoció i les ganes d'una Patum d'un diumenge de Corpus qualsevol. Amb un ambient més refrescat a causa de la pluja que ha caigut hores abans de l'inici de la festa, la celebració ha destacat pel gran nombre de gent que ha volgut ser-hi present. De fet, la plaça de Sant Pere s'ha omplert, aproximadament, amb unes 6.000 persones. 

L'inici de la festa ha anat acompanyat, com ja és habitual en els darrers anys, del Cant dels Segadors que han corejat milers de patumaires. Acte seguit, crits d'independència, que també ha entonat amb especial èmfasi un dels convidats d'aquesta Patum, el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, que ha estat rebut amb ganes pels berguedans

La Patum d'aquest dissabte al vespre ha estat l'últim acte patumaire en motiu del Centenari de la Coronació. Un esdeveniment que ha omplert d'excepcionalitat la setmana, i que va estar marcat per l'arrbada de la Verge a Berga el passat dissabte.
 
Un dels elements rellevants d'aquesta Patum, era el reforç en la seguretat, amb una Junta de Seguretat que, en determinats moments, podia determinar el tancament dels accessos a la plaça, sobretot durant el salt de Plens. No obstant això, aquesta mesura no ha estat necessària, i només s'han llegit, com s'acostuma a fer, tot un seguit de normes de seguretat i prevenció, recordant a tothom què és un salt de Plens i què suposa.
 

Salt de plens de la Patum extraordinària Foto: Carles Palacio


Salts de Plens còmodes i sense incidents

Els salts de Plens d'aquest dissabte s'han viscut, lluny de qualsevol temença, amb èxit i tranquil·litat. Els dos han permès als patumaires saltar còmodament, sense poduir-se cap incidènt. Val a dir que en els dos hi participava un considerable nombre de gent gran, molta de la qual, saltadors de Plens que van viure una Patum molt similar fa 25 o 50 anys.

En el conjunt dels dos salts hi han participat uns 200 Plens, repartits entre 75 a la plaça de Sant Pere i 25 a la del Doctor Saló. En total, 1.000 fuets en quatre minuts que, en total, sumen més de 2.000 fuets, comptant les bangales, en el conjunt de la nit.
 
Convidats especials 

Entre els convidats especials que han gaudit d'aquesta Patum extraordinària hi havia Rufián i el senador d'ERC, Bernat Picornell, a part d'autoritats locals.

Una vegada finalitzats els quatre salts, i amb l'apoteosi final dels Plens, milers de persones han perseguit Guites i Gegants per realitzar els tradicionals Tirabols, que s'han allargat fins passades les tres de la matinada. 

Entre els patumaires s'ha mesclat un sentiment de festa, tot i que també d'enyorança. La Patum ha estat prematura i intensiva, tot i que gaudida fins als extrems. Una festa que tardarà a anys a tornar-se a repetir en les mateixes condicions i que, de ben segur, quedarà en la memòria de molts. Ara, però, ja ha tornat a començar el compte enrrere.
 

GALERIA DE FOTOS de la Patum completa extraordinària



 
Arxivat a