Gabriel Rufián lamenta a Berga el «silenci» de Rajoy en el debat d'investidura

El portaveu d'ERC confia, com Puigdemont, que la CUP donarà el seu suport en la moció de confiança

03 de setembre del 2016
Actualitzat a les 20:38h
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián | Carles Palacio
El portaveu d'ERC al Congres dels Diputats, Gabriel Rufián, ha justificat aquest dissabte des de Berga el discurs que va realitzar durant el debat d'investidura de Mariano Rajoy, i s'ha mostrat sorprès de l'impacte mediàtic que està tenint. "Nosaltres, el que volíem o vam intentar era aprofitar una cosa que tens sempre, que és poder interpel·lar el president de l'estat espanyol", ha afirmat. I ha continuat: "Semblava important fer-li preguntes, a veure si responia". 

No obstant això, ha lamentat, tant Rajoy com els líders de la resta de partits van respondre amb "silenci": "Quan vam dir que el país que diuen que volen ja existeix i ho estan ignorant, esperàvem una resposta".

Per altra banda, i respecte de les declaracions d'aquest mateix dissabte del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Berga, sobre la reunió amb la CUP respecte de la moció de confiança, ha afirmat que, per a ell, el partit de l'esquerra independentista serà "imprescindible" per a aquest procés. 

"Jo mateix m'hi sento molt proper; un dels meus referents en la forma de fer política i parlamentarisme és David Fernández", ha assegurat. En aquest punt, i malgrat ser "natural" que hi hagi discrepàncies, ha indicat que està "plenament convençut" que la CUP donarà el suport necessari pr fer avançar el procés. 
Arxivat a