El perill de pluja i els Segadors marquen l'inici d'una Patum extraordinària i multitudinària

Els berguedans encaren l'últim acte de la Patum extraordinària en honor a la Mare de Déu de Queralt

Cristina Prat/Aida Morales
03 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:29h
Inici de la Patum extraordinària d'aquest dissabte
Inici de la Patum extraordinària d'aquest dissabte | Carles Palacio
Els paraigües han omplert la plaça de Sant Pere aquest dissabte al vespre, durant els minuts previs a l'inici de la Patum extraordinària en honor a la Mare de Déu de Queralt, que com ja és habitual s'ha encetat amb el Cant dels Segadors. La pluja, doncs, ha estat una de les protagonistes d'aquesta Patum completa tan especial, amb un caràcter extremadament festiu, tot i que també d'enyorança.

Des de les 20.00 hores, desenes de paraigües omplien de colors la plaça de la Patum, tot i que aquests han anat desapareixent a mesura que les agulles del rellotge s'acostaven a les 21.00 hores. La pluja, que durant la tarda ha caigut amb força durant algunes hores, ha netejat la plaça, tot i que també l'ha convertit en una zona, si escau, un punt més perillosa pel que fa a les relliscades. L'aigua, però, ha parat just poc abans de començar, i malgrat que totes les comparses tenen la capelina preparada, en l'inici no la faran servir.

Amb aquesta Patum es tancaran els actes de la festa berguedana extraordinària en motiu del Centenari de la Coronació, tot i que els esdeveniments religiosos continuaran fins el dia de la gala.  

Com és habitual la Patum comença amb els Turcs i Cavallets, les Maces, les Guites, l'Àliga, els Nans Vells, els Gegants i els Nans Nous. Les comparses faran quatre salts i, després del segon i el quart, es farà el tradicional salt de Plens. Una imatge similar, tot i que radicalment diferent de la d'aquest migdia que s'ha celebrat la Patum de Lluïment extraordinària. 


 

Inici de la Patum extraordinària d'aquest dissabte, poc abans de començar Foto: Carles Palacio

Arxivat a