Excepcional Patum de Lluïment pel Centenari de Queralt

Carles Puigdemont gaudeix de la Patum des del balcó de l'Ajuntament| La plaça de Sant Pere vibra amb força amb el Cant dels Segadors

Cristina Prat
03 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:07h
Ball de l'Àliga a la Patum de Lluïment extraordinària
Ball de l'Àliga a la Patum de Lluïment extraordinària | Carles Palacio
Majestuosa i solemne. Així és com s'ha viscut la Patum de Lluïment extraordinària d'aquest dissabte al migdia. A les 12.00 en punt, les comparses han fet el tradicional passadís amb l'Himne de Berga de fons i la plaça plena de berguedans lluint les millors gales han rebut les autoritats de la ciutat, així com també els convidats especials, entre els quals ha destacat la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

La Patum en honor a la Verge de Queralt ha començat després de l'Ofici solemne en commemoració dels 100 anys de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, que ha comptat amb la presència dels capitans de Queralt 2016, les autoritats i els administradors dels quatre barris.

El sol i la calor, han estat els protagonistes d'aquesta jornada. Centenars de famílies han gaudit d'un dia radiant, on les comparses més esperades, com l'Àliga, han fet silenci absolut a la plaça i han fet posar la pell de gallina a la multitud. En aquesta, però també en la resta de comparses, amb qui s'ha pogut ballar còmodament.
 

Patum de Lluïment extraordinària Foto: Carles Palacio


En el seu conjunt, una Patum de Lluïment més especial, que ha omplert la plaça de Sant Pere de grans i petits, i que ha vist desfilar, com sempre, els Turcs i Cavallets, les Maces, les Guites, l'Àliga, els Nans Vells, els Gegants i els Nans Nous. De cara al vespre, la plaça de Sant Pere es tornarà a omplir, aquesta vegada, amb un ambient molt diferent. Les comparses faran quatre salts i, després del segon i el quart, es farà el tradicional salt de Plens. Una imatge similar, tot i que radicalment diferent de la d'aquest migdia. Amb la Patum del vespre es tancaran els actes de la Patum extraordinària en motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. 
 

Salt de Maces de la Patum de Lluïment extraordinària Foto: Carles Palacio


Convidats de Lluïment

El President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha estat el convidat més destacat d'aquesta Patum de Lluïment. Puigdemont ha estat aclamat i aplaudit a l'inici de la festa quan s'ha assegut al balcó, al costat de diverses autoritats, entre les quals la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. La plaça ha vibrat amb força durant el Cant dels Segadors que ha sonat a l'inici i han ressonat amb força els crits independentistes.

A continuació, el president ha signat el llibre d'honor del consistori, i ha rebut diversos obsequis per part de la comissió del Centenari.
 

Tirabols de la Patum de Lluïment extraordinària Foto: Carles Palacio

Arxivat a