Carles Puigdemont confia «superar» la qüestió de confiança amb el suport de la CUP

El president de la Generalitat afirma que la reunió amb la CUP és un "bon començament" per pensar que el 28 de setembre tindrà el seu suport

03 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:56h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, abans de començar la Patum
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, abans de començar la Patum | Carles Palacio
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest dissabte a Berga que espera "superar" la qüestió de confiança amb el suport de la CUP, ja que la voluntat de les dues parts és "compartida". Ho ha dit abans d'assistir com a convidat especial a la Patum extraordinària pel Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt que es fa, de manera excepcional, aquest cap de setmana a la capital del Berguedà. 

Segons ha afirmat, la reunió que hi va haver aquest dissabte amb les diputades Anna Gabriel i Mireia Boya, a més del membre del secretariat nacional Dani Corpas, ja estava prevista abans de vacances. A més, ha precisat, no es va tractar d'una trobada per negociar res, sinó per "parlar" ja que, tal com ha dit, la confiança no és una qüestió de negociació: "Ens hem d'escoltar mútuament perquè, si convoco una moció de confiança, és perquè hem d'evitar el risc d'eleccions i perquè hi haurà un marge d'entesa".

"És entre la confiança, que hem d'acabar de culminar el projecte que vam encetar en aquesta legislatura", ha declarat. En aquest punt, ha reafirmat, la "voluntat és compartida". Després d'aquesta trobada, doncs, Puigdemont creu que hi haurà un "bon començament" per pensar que el 28 de setembre es podrà "superar" la situació, tot i que ha volgut ser cautelós, tot recordant que, després d'aquesta, encara hi ha el debat de política general i el de pressupostos: "Hem de mirar de tenir el suport per tirar-los endavant". 

Contrast amb l'estat espanyol

La situació catalana, ha dit, contrasta "clarament" amb la de l'estat espanyol. De fet, ha precisat, uns polític "molt més distants ideològicament", com són els catalans, estan treballant per mantenir la confiança i tirar "el país endavant". Per contra, ha lamentat, això contrasta amb l'estat espanyol, on hi ha una "abscència de projecte".
Arxivat a