Els berguedans responen amb ganes al Passacarrers extraordinari de Queralt 2016

El sopar popular ven prop de 3.000 tiquets i exhaureix tot el menjar

03 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:56h
La Guita Xica a l'inici del Passacarrers de Patum extraordinària
La Guita Xica a l'inici del Passacarrers de Patum extraordinària | Aida Morales
Patum és Patum, coincideixi amb Corpus o amb el Centenari de la Mare de Déu de Queralt. Així s'ha demostrat aquest divendres al vespre, quan milers de persones, un punt menys que de costum, s'han aplegat a la plaça de Sant Pere de Berga per donar sortida a l'únic i extraordinari Passacarrers que hi haurà al llarg d'aquesta festa, al setembre, tan fora de temps.

Una Passada marcada per la xafogor, que ha començat amb força amb la sortida dels Gegants, les Guites i les Maces de la plaça de Sant Pere, i que ha tornat a estar marcada pel ritme del Tabal. Com és habitual, la sortida de les comparses de la plaça ha fet un embut de colors, on els verd, el vermell i el negre han tornat a ser els protagonistes, i l'eufòria continguda d'una segona Patum en un any, s'ha fet més present que mai. 

Aquest divendres, i de manera diferent del que és habitual, s'ha fet el recorregut de les places, però sense fer parada pels salts dels administradors. La Patum ha sortit de Sant Pere i s'ha dirigit cap a la plaça Santa Magdalena, un dels indrets històrics i més bonics per a fer un salt. A continuació, ha baixat cap a la plaça Viladomat. Allà, i de la mà de la comissió del Centenari de la Coronació, s'ha preparat un sopar popular en què la Passada ha fet una pausa. 
 

Sopar popular organitzat per la comissió de Queralt 2016 Foto: Aida Morales.


Milers de persones s'han acumulat al vall. Algunes, fent parada als bars i restaurants, botigues i establiments que s'han situat al llarg del passeig, tot i que la majoria, per aconseguir un tiquet o el sopar que ha preparat la comissió del Centenari de la Coronació. Segons han explicat, en total s'han venut uns 3.000 tiquets, una quantitat superior a la que s'esperava, i que ha exhaurit les provisions.

Després de sopar, totes les comparses s'han tornat a dirigir a la plaça del Doctor Saló, la placeta Ciutat, la plaça Sant Ramon, la del Forn, la de Sant Francesc, la de la Creu, la de les Fonts i, finalment, la plaça de Sant Joan. Com és habitual, allà s'han fet uns minuts de tirabols, que han enllaçat amb la pujada pel carrer major al ritme de la cançó Ella s'ho pensa fins, finalment, arribar a la plaça de Sant Pere, on el Passacarrers finalitzarà amb més tirabols.

Els berguedans han donat una primera resposta molt positiva a aquesta Patum tan especial. D'una manera religiosa o no, la festa ha tornat a demostrar que està per sobre de les creences i que, lluny d'aquestes, es viu al carrer, amb les comparses i amb els bons amics.



 

Salt de Maces a l'inici del Passacarrers Foto: Aida Morales.

 

Els Gegants fan vibrar la plaça en l'inici del Passacarrers. Foto: Aida Morales.

Arxivat a