Milers de persones se sumen a l'inici del Passacarrers extraordinari de Patum

La plaça de Sant Pere s'omple de gom a gom durant la sortida de les comparses

02 de setembre del 2016
Actualitzat el 03 de setembre a les 3:53h
Els Gegants fan vibrar la plaça en l'inici del Passacarrers.
Els Gegants fan vibrar la plaça en l'inici del Passacarrers. | Aida Morales
Patum és Patum, coincideixi amb Corpus o amb el Centenari de la Mare de Déu de Queralt. Així s'ha demostrat aquest divendres al vespre, quan milers de persones, un punt menys que de costum, s'han aplegat a la plaça de Sant Pere de Berga per donar sortida a l'únic i extraordinari Passacarrers que hi haurà al llarg d'aquesta festa, al setembre, tan fora de temps.

Una Passada marcada per la xafogor d'una setmana calorosa, que ha començat amb força amb la sortida dels Gegants, les Guites i les Maces de la plaça de Sant Pere, i que ha tornat a estar marcada pel ritme del Tabal. Com és habitual, la sortida de les comparses de la plaça ha fet un embut de colors, on els verd, el vermell i el negre han tornat a ser els protagonistes, i l'eufòria continguda d'una segona Patum en un any, s'ha fet més present que mai. 
 

La Guita Xica a l'inici del Passacarrers de Patum extraordinària Foto: Aida Morales.


Aquest divendres, i de manera diferent del que és habitual, s'ha fet el recorregut de les places, però sense fer parada pels salts dels administradors. La Patum ha sortit de Sant Pere i s'ha dirigit cap a la plaça Santa Magdalena, un dels indrets històrics i més bonics per a fer un salt. A continuació, ha baixat cap a la plaça Viladomat, on la comissió del Centenari de la Coronació ha preparat un sopar popular en què la Passada ha fet una pausa. 

Després de sopar, totes les comparses es tornen a dirigir a la plaça del Doctor Saló, la placeta Ciutat, la plaça Sant Ramon, la del Forn, la de Sant Francesc, la de la Creu, la de les Fonts i, finalment, la plaça de Sant Joan. Com és habitual, allà es fan uns minuts de tirabols, que enllacen amb la pujada pel carrer major al ritme de la cançó Ella s'ho pensa fins, finalment, arribar a la plaça de Sant Pere, on el Passacarrers finalitza amb més tirabols.
 

Consulta el recorregut de la Passada d'avui


 

Salt de Maces a l'inici del Passacarrers Foto: Aida Morales.

Arxivat a