La llar d'infants de Bagà comença a funcionar amb biomassa

La sitja i la caldera estan situades prop de l'escola Galceran de Pinós

Redacció
02 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:47h
Un home tallant arbres per fer biomassa (arxiu)
Un home tallant arbres per fer biomassa (arxiu) | Adrià Costa
La llar d'infants de Bagà ja ha començat a funcionar amb biomassa. Després de mesos adequant les instal·lacions, aquestes ja s'han adaptat a aquesta nova font d'energia renovable, que prové dels boscos berguedans. 

Segons ha informat l'Ajuntament de Bagà, s'han substituït les fonts energètiques no renovables de la zona esportiva i, per contra, la calor provindrà del nou equipament situat al costat del col·legi Galceran de Pinós, on s'ha ubicat tant la sitja, com la caldera de biomassa. Des d'aquest punt, doncs, i mitjançant una xarxa de canonades aïllades i enterrades, s'ha pogut dissenyar la distribució de l'energia tèrmica cap a l'Ajuntament, el Casal de la Vila, l'escola i el pavelló, a part de l'escola bressol. 

L'estalvi i la poca emissió de gasos contaminants son els motius principals de la continuació del projecte. Unes instal·lacions que estan realitzant diversos municipis del Berguedà, d’acord amb els objectius de la Mancomunitat de Municipis  Berguedans per la Biomassa a la qual està adherida la vila de Bagà.