La Cobla Berga Jove interpretarà 10 sardanes de 10 compositors berguedans sobre Queralt

La colla Sardanista Cim d'Estela, la Cobla Berga Jove i l'Associació de Veïns de la Valldan editen un CD de sardanes en motiu dels actes de la Coronació

02 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:21h

Assaig de la Cobla Berga Jove Foto: Aida Morales.


Berga és ciutat de música. L'Escola Municipal i el Conservatori en són un clar exemple, i el nombrós talent de compositors i músics que n'han sortit, ho reafirma. Per això, des de la Colla Sardanista Cim d'Estela i l'Associació de Veïns de Sant Bartomeu de la Valldan s'ha volgut organitzar, el proper dia 3 de setembre a les 18.00 hores, un concert especial amb algunes de les millors sardanes dedicades a Queralt. Aquest es farà al Teatre Municipal de Berga que, de la mà de la Cobla Berga Jove.

Una part d'aquestes sardanes ja estaven compostes o acabant-se, mentre que altres, han estat noves. Es tracta de "El Quer més alt" de Sergi Cuenca; "La Verge i l'oreneta" de Josep Vila i Lluís Gual; "Joiós centenari" de Lluís Pujals; "Queralt" de Joan Casas; "El balcó de Catalunya" de Joan Benavides, "A la Mare de Déu de Queralt" de Josep Farràs; "Corona de mans" de Martí Villegas; "Atmosfera berguedana" de Joan Serra, "Els viaranys de Queralt" de Narcís Mellado; "Queralt al cor" de Robert Agustina, i "Festa a Queralt" d'Agustí Borgunyó. 

Pel que fa a aquesta última, es tracta d'una sardana força desconeguda, tant pel que fa a la seva existència com per la sonoritat. Està escrita per ser interpretada per tres cobles i només s'ha pogut escoltar una vegada a la comarca, fa 50 anys. En aquest cas, però, la Cobla Berga Jove la tornarà a portar a escena, gràcies a 35 músics que s'hi han volgut implicar. 

Totes aquestes peces musicals, conjuntament amb tres sardanes més i una versió arranjada per a cobla de l'Himne de la Coronació es podran trobar en el CD que s'ha decidit portar a terme per a l'ocasió, "Sardanes del Centenari", que es posarà a la venda el mateix dia 3. A part, també s'ha reeditat en format digital el Cançoner de Santa Maria de Queralt, enregistrat l'any 1984 per l'Orfeó Berguedà, i que molts berguedans volien recuperar en un format més actual. 

Una part de la recaptació de la venda d'entrades del concert es destinarà a “Queralt t'abriga”, la vessant més solidària dels actes de la Coronació, a través de la qual es busca ajudar les famílies més necessitades de Berga.
Arxivat a