La Patum Infantil homenatja amb un passadís de gala la Mare de Déu de Queralt

Les cares d'il·lusió i algun plor omplen la plaça, en una Patum Infantil totalment diferent

01 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:39h
Un llarg passadís travessa la Plaça de Sant Pere per rebre la Mare de Déu de Queralt durant la Patum Infantil.
Un llarg passadís travessa la Plaça de Sant Pere per rebre la Mare de Déu de Queralt durant la Patum Infantil. | Aida Morales
Un setembre totalment excepcional, abans de començar el col·legi i havent gaudit d'un estiu de diversió i descobriments. Després d'això, què millor que una Patum. Aquesta és la sensació que relataven a NacióBerguedà alguns nens i nenes que aquest dijous, i de manera totalment nova per a ells, han participat en la Patum Infantil del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. 

Com és habitual, pares i fills han omplert la plaça de Sant Pere, que potser ha quedat una mica més buida que de costum, sobretot durant els primers salts. Només començar, els responsables han tornat a recordar el més important d'aquesta festa: "Ells són els protagonistes".

Durant els salts, les cares d'il·lusió i els nervis han tornat a ser part de la festa, i amb les primeres Maces, orelles tapades i algun plor. Les Guites, com sempre, també han estat algunes de les comparses més temudes, sobretot pels més petits, tot i que amb els Gegants, els Nans i l'Àliga, la plaça s'ha tornat a fer petita. En molts casos, rols d'adults de la mà dels més petits. I és que, en conjunt, milers de persones han tornat a gaudir a l'uníson, en una Patum sense Plens, que ha estat protagonitzada per 98 nens i nenes que s'han acompanyat d'una trentena de cuidadors.
 

Els Àngels de la Patum Infantil Foto: Aida Morales.


Un dels moments més viscuts i solemnes a Sant Pere, però, ha estat l'arribada de la Mare de Déu de Queralt. Un llarg passadís des de la plaça Doctor Saló i fins a l'església de Santa Eulàlia, ha fet espai per a l'arribada de la Verge, que les comparses han acompanyat, ballant i movent-se al ritme del l'Himne de Berga. Una vegada la Mare de Déu ha passat, tot ha tornat a la normalitat, el segon salt de Patum ha continuat, i s'ha donat peu als tirabols. 

Abans de finalitzar, però, tots els membres de la Patum Infantil han volgut retre un últim homenatge a la Mare de Déu, entregant els rams de l'Àliga i una Geganta com a ofrenes, i fent-se una fotografia conjunta que ha omplert l'altar de l'església. Una Patum Infantil diferent, participada i, sense dubtes, per recordar.
 

GALERIA DE FOTOS de la Patum Infantil

Arxivat a