Robatoris en un repetidor causen els problemes de cobertura a Borredà i Sant Jaume de Frontanyà

La companyia telefònica explica als veïns que es tracta d'un problema semblant al que passa amb el coure

09 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:35h

El poble de Sant Jaume de Frontanyà Foto: ACN


Els problemes de cobertura que durant tot l'estiu estan afectant pobles del Berguedà com Borredà o Sant Jaume de Frontanyà, i altres de les comarques veïnes com Les Llosses (el Ripollès) o Alpens (Osona) provenen de robatoris continuats que s'estan produint a l'estació base on hi ha el repetidor, segons han informat a NacióBerguedà alguns veïns de Sant Jaume, després d'haver parlat amb tècnics de Movistar. 

Tal com han precisat, el repetidor d'Alpens, que és el que subministra cobertura i Internet a tota la zona, funciona amb gasoil, i quan pateix una avaria o es queda sense aquest combustible, deixa de funcionar. El problema, però, és que darrerament s'han produït diversos robatoris, siguin de gasoil o de materials del generador, que han generat interrupcions importants del servei, ja que en alguns casos han trencat la bomba, i en la majoria s'ha hagut de realitzar la corresponent investigació policial. 

En aquest sentit, i per posar algun exemple, els tècnics de Movistar han indicat que el cas és, a petita escala, similar al dels robatoris de coure a les vies de l'AVE. No obstant això, com que afecta poca gent, ja que els municipis estan poc poblats, el ressò ha estat molt inferior. 

A hores d'ara, doncs, la solució podria ser instal·lar un sistema més segur o canviar la ubicació del repetidor, tot i que això és complicat, ja que ha de cobrir un territori extens i orogràficament difícil. Per això, han precisat des de la companyia als veïns, tots els usuaris afectats poden reclamar i, estudiat el cas, se'ls abonaran els diners. 

La situació, però, és complicada, i l'alcalde de Borredà, Joan Roma, fins i tot ha afirmat que, si la situació continua, emprendrà mesures contra Movistar. A banda, ha fet diverses reclamacions, gestions i tràmits, també, davant de la Generalitat, i també li ha demanat que sancioni l'empresa i l'obligui a prestar el servei contractat pels veïns. 
 

Borredà Foto: Borredà Turisme