El cine Patronat de Berga s'omple a vessar en l'estrena de la pel·lícula de Queralt

"Les Orenetes de Queralt" ha estat una producció elaborada especialment per a l'ocasió | Més de 300 persones assisteixen a l'estrena, i gairebé el doble es queden sense poder entrar

31 d'agost del 2016
Actualitzat a les 22:23h
Cine Patronat ple de gom a gom
Cine Patronat ple de gom a gom | Aida Morales
El Cine Patronat de Berga s'ha omplert a vessar aquest dimecres al vespre, per acollir l'estrena del film original de la "Coronació de 1916" i la pel·lícula produïda especialment pel Centenari de la Coronació, "Les Orenetes de Queralt". Més de 300 persones, algunes d'elles dretes, han omplert aquest espai, en un acte viscut i emotiu, que ha comptat amb l'acompanyament a piano de Trini Mujal. 

Els primers films, de caràcter històric, hanpermès mostrar a la ciutadania de Berga com es va viure el moment de la Coronació fa exactament 100 anys. L'emoció de milers de persones i l'adoració a una Mare de Déu que, per a molts, és emblema, sentiment i caràcter. Per altra banda, aquests films han mostrat una Berga viva i atractiva turísticament, un fet que ha generat un punt de crítica a la sala, quan s'ha vist el restaurant de Queralt.

Pel que fa al film dirigit per Josep Maria Rosinyol i protagonitzat per les actrius Laia Cubilles i Pilar Sardà, ha tingut una gran acceptació. Aquest, rodat en diversos llocs emblemàtics de la comarca, com ara el Santuari de Queralt, el Santuari de Corbera o la Vall de Peguera, relata de manera simbòlica l'esperança d'una noia en el llarg i complicat camí a casa. 

Una producció que ha requerit una gran inversió de temps i esforç de tot un seguit de berguedans que, de manera desinteressada, han posat ganes i hores en elaborar-lo. L’equip artístic ha estat format per Laia Cubilles, Pilar Sardà, Antonia Molera, Francesc Gannau, Arcadi Vives i Anna Escanez, i l’equip tècnic per, Frederic Garrido (director de fotografia), Albert Garrido (càmera i muntatge), Bernat Gilabert (tècnic de so), Oriol Vilalta (música), AFTDAO (foto fixa), Marc Leal (disseny de vestuari), Alba Soler (maquillatge i claqueta), Anna Escanez (perruqueria), Janina Vilana i Judit Lucas (scripts), i Josep Maria Rossinyol (guió i direcció).

La gran quantitat de gent que s'ha presentat a l'estrena ha omplert de gom a gom la sala. Per aquest motiu, s'ha convocat una nova projecció dels tres films aquest dijous a les 21.00 hores, per tothom qui no hagi pogut entrar a la sala.
 

Una de les imatges del film de 1916 Foto: Aida Morales.

Arxivat a