El Centenari de Queralt 2016 causa una escissió en el grup «No ets de Berga si no...»

Diversos berguedans creen un nou grup de Facebook de nom idèntic

Redacció
01 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:39h
El punt de vista, les crítiques o les alabances als actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt han provocat que una de les xarxes socials d'informació i debat més nombroses de Berga, el grup No ets de Berga si no... hagi patit una escissió. Les crítiques a algun dels actes i la consideració de la Verge de Queralt com un "ninot", en un dels comentaris, van provocar que els membres gestors del grup esborressin determinades afirmacions, tot demanant respecte i tornant a recordar que hi ha una normativa específica per a la xarxa social. 

Això, per altra banda, no va agradar a certs berguedans, que van començar a posar exemples d'altres faltes de respecte dins del mateix grup, ja siguessin de caràcter polític o social. En aquest punt, el passat 26 d'agost va néixer un altre grup pràcticament idèntic de nom, sota el títol No ets de Berga Si No... (les últimes paraules amb majúscules), que pretén ser un nou espai de Facebook més obert i crític, i que amb pocs dies ha aconseguit sumar més de 400 persones. 

Actualment, el grup originari compta amb més de 2.700 seguidors, i una normativa que el regula, respecte de la qual es poden esborrar missatges ofensius, i la persona que els hagi fet podria quedar expulsada del grup. Entre els diversos punts, contempla la pàgina, queda "terminantment prohibit" enviar missatges en cadena, l'spam, missatges de compra-venda, causar danys a persones o empreses, realitzar amenaces o injúries, qualsevol tipus de comentari xenòfob, racista, masclista o insultant, comentaris grollers, i propaganda política, entre d'altres.
Arxivat a