Gironella posa en marxa una campanya per conscienciar sobre els problemes d'aparcament

La mobilitat i el civisme a l'hora d'aparcar és molt important, segons David Font | Estacionar en doble fila o ocupar part de la vorera pot comportar multes de fins a 54 euros

31 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:19h
L'alcalde de Gironella, David Font; el regidor Josep Maria Castellà, i membres de la Policia Local
L'alcalde de Gironella, David Font; el regidor Josep Maria Castellà, i membres de la Policia Local | Aida Morales.
El mal hàbit de deixar el cotxe en doble fila a l'avinguda Catalunya de Gironella, o d'aparcar el vehicle ocupant part de la vorera és una pràctica que, des d'aquest 1 de setembre, l'Ajuntament de Gironella vol eradicar completament. Per això, l'equip de govern, conjuntament amb la Policia Local, han presentat aquest dimecres la campanya de mobilitat "Ho fem fàcil? Tots hi guanyem", amb què es pretenen conscienciar la ciutadania dels greuges que aporta aquesta mala pràctica lamentablement habitual a la vila. 

Segons ha explicat l'alcalde, David Font, durant aquest mes s'entregaran uns petits fulletons als agents de seguretat i a tots els ciutadans que ho vulguin, que s'aniran deixant al parabrises de tots els vehicles mal aparcats. L'objectiu, ha dit, és plantar cara al problema d'una manera "simpàtica i sense que ningú se senti ofès". 

A més, ha remarcat, també s'entregaran fulletons a les escoles i als nens i nenes per tal que siguin, també, els més petits, els que ajudin a crear una consciència col·lectiva de mobilitat. I és que a Gironella, són diversos, els carrers on es poden veure cotxes estacionats en doble fila o ocupant part de la vorera. Un greuge que afecta tothom, però especialment les persones amb cadira de rodes, cotxet o bastó, que sovint han de caminar per la mateixa carretera per avançar. 
 

El regidor de Seguretat, Josep Maria Castellà, i l'alcalde de Gironella, David Font Foto: Aida Morales.


Amb aquesta campanya, doncs, l'Ajuntament de Gironella vol tornar a recordar a tothom la importància de la mobilitat, sense afany recaptatori i amb intenció de convidar tothom a convertir-se en un agent de civisme. Una mala pràctica, ha recordat Font, que l'ordenança de civisme contempla amb multes que ja s'apliquen, com ara els 54 euros amb què es penalitza aparcar en doble filera, o els 48 per obstaculitzar la vorera de manera total. 

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Castellà, ha recordat que, tal com diu el lema de la campanya, amb aquesta "tothom hi guanya", ja que el civisme representa el respecte envers tothom per tal de fer les coses ben fetes: "La gent vol deixar el cotxe davant de casa, i a vegades no som conscients que hi ha gent que porta cotxet o cadira de rodes". 
 

El regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Gironella, Josep Maria Castellà Foto: Aida Morales.


Més aparcament

Des de fa temps, ha remarcat Font, Gironella ha fet esforços per habilitar més zones d'aparcament al poble. Entre aquestes, per exemple, la zona de la biblioteca. Sigui com sigui, ha dit, els aparcaments centrals són limitats i, per això cal, respectar-los. 

Properament, a més, es posarà en marxa el Pla de Mobilitat que fa uns mesos va entregar la Diputació de Barcelona. Amb aquest, Gironella continuarà treballant per resoldre els problemes de mobilitat, convertint la vila en un espai més accessible per a tothom.

 

Roda de premsa per presentar la nova campanya de mobilitat de l'Ajuntament de Gironella Foto: Aida Morales.

Arxivat a