Procés Constituent i Abel Azcona busquen gent per «plantar» a Berga l'11-S

La performance "Arrelament" comptarà amb un centenar de participants

Redacció
31 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:33h

Terra per arrelar Foto: @abelazcona


La performance que portarà a terme el reconegut artista Abel Azcona a Berga durant la Diada de l'11 de setembre, conjuntament amb Procés Constituent, promet ser tot un espectacle. L'objectiu, segons han informat, és "plantar" persones a la rotonda del monument de la Patum, amb l'objectiu de simbolitzar l'arrelament i el creixement d'un nou estat. 

De fet, la performance portarà aquest mateix nom, "Arrelament", i es farà amb uns cent voluntaris que, vestits de negre, es plantaran literalment a terra fins els turmells. Ara, però, es necessiten voluntaris per començar-ho a organitzar. L'acció anirà acompanyada de deu cartells que mostraran els punts ideològics de Procés Constituent. 

D'aquesta manera, el conegut artista transgressor posarà el seu granet de sorra a la Diada de Berga, impactant amb la plantada a centenars de persones  que, des de les 15.30 hores i durant una hora, es veuran envoltades d'un espectacle humà. Els voluntaris que es vulguin arrelar ho han de comunicar per mail a organització@procesconstituent.cat o al telèfon 679 918 451 i presentar-se a les 15.00 hores a la rotonda.

El concepte d'arrelament prové del llibre "L'Enracinement" de la filòsofa francesa d'origen jueu Simone Weil, escrit el 1943, pocs mesos abans de morir als seus 34 anys. Per a ella, una persona estava arrelada quan es veien cobertes les seves necessitats del cos i de l'ànima. En aquest cas, la performance simbolitzarà l'arrelament d'un nou estat sense guerra o injustícia social. 

Per altra banda, i per debatre aquestes idees, Procés Constituent, conjuntament amb la CUP i ERC, han organitzat una conferència-col·loqui aquest proper 5 de setembre a les 19.00 hores al Pavelló de Suècia. En aquest hi participaran Josep Manel Busqueta (CUP), Teresa Forcades (Procés Constituent) i Anna Simó (ERC), i estarà moderat pel periodista de NacióBerguedà Pere Gendrau.
Arxivat a