Gironella, Avià, Vilada, Montclar i Puig-reig; la Verge de Queralt recorre la comarca

La Mare de Déu patrona del Berguedà es passeja per diversos municipis

Redacció
30 d'agost del 2016
Actualitzat a les 21:10h
Rebuda de la Mare de Déu de Queralt a Gironella
Rebuda de la Mare de Déu de Queralt a Gironella | @queralt2016
Des de la seva arribada el passat dissabte, la Mare de Déu de Queralt es passeja per tota la comarca del Berguedà. L'acte més massiu va ser l'esperada rebuda a Berga, on es va fer una històrica processó amb totes les comparses de la Patum i la comitiva dels Elois, però la Verge també ha estat molt ben rebuda arreu de la comarca. 

De fet, la Mare de Déu de Queralt és patrona del Berguedà i, per això, tots els municipis que ho van demanar, la rebran durant unes hores. El més privilegiat va ser Avià, que va comptar amb la seva presència tot dilluns al matí, tot i que la figura religiosa també ha passat per Cal Rosal, Vilada, Montclar, Gironella i Puig-reig. 

Tal com van indicar els membres de la comissió del Centenari, Montclar va ser un dels primers pobles que va demanar la visita. Pel que fa als més grans, Gironella i Puig-reig, la rebuda ha estat amb tots els honors, guarnint alguns dels carrers del poble i amb les màximes autoritats

La Verge tornarà a Berga a partir d'aquest dimecres, quan recorrerà els centres de dia l'Onada, l'Oreneta i Cim d'Estela i, dijous i divendres, l'església de les Sagramentàries i l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga.
 

La Mare de Déu de Queralt a Avià Foto: Gegants Avià

Arxivat a