El turisme rural registra ocupacions del 100% aquest mes d'agost al Berguedà

El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, afirma que la recuperació és "lenta" però constant

ACN
30 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:22h

Uns clients arriben a una casa rural . Foto: Tania Tapia


El sector turístic de la Catalunya Central fa un balanç positiu de l'ocupació que hi ha hagut aquest estiu a les cases rurals. Les associacions de turisme rural del territori han explicat que han registrat ocupacions d'entre el 70 i el 95%, i ha estat en les setmanes centrals en què molts dels establiments han fregat el ple absolut. El mes d'agost, doncs, ha permès a gran part del sector compensar un juliol "fluix", en què es van donar ocupacions d'entre el 50 i el 70%. Els hostalers han notat com l'arribada de clients europeus s'ha estabilitzat, sobretot de procedències com França, Bèlgica o el Regne Unit.

Un dels principals reclams de la Catalunya Central és la natura, el turisme rural i també la seva proximitat amb Barcelona. Així ho constaten els responsables de les associacions turístiques del territori, que coincideixen a valorar positivament l'ocupació d'aquest mes d'agost. El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat que estan satisfets amb com han anat les ocupacions a la comarca duran el mes d'agost. "Les dues primeres setmanes del mes han estat realment bones i enguany també la tercera", ha explicat Pellicer, mentre que "la quarta sempre costa una mica més d'omplir".

Des del Solsonès, la presidenta de l'Associació de Turisme Rural, Pilar Bielsa, ha assenyalat que la impressió general és que aquest agost ha anat millor que l'any passat. No obstant això, un dels indrets més visitats del territori també durant els mesos d'estiu ha estat el Monestir de Montserrat, que compta amb dos allotjaments turístics, l'Hotel Abat Cisneros i les Cel·les Abat Marcet. L'ocupació durant el mes d'agost en aquests dos allotjaments ha estat un 80% per l'hotel, i un 70% a les cel·les, unes xifres molt similars a l'any passat i superiors a les del mes de juliol.  

El sector comença a notar signes de recuperació, però el portaveu de l'associació berguedana també ha volgut alertar que és una recuperació "lenta". Des de la tardor s'estan donant signes en aquest sentit, però malgrat això les ocupacions "no han sigut extremadament superiors". Tot i això, afirma que han notat "una mica més d'alegria, més peticions i més moviment".