Gairebé 100 nens i una trentena de cuidadors faran la Patum Infantil extraordinària

Els organitzadors de la festa dels petits ja han traslladat les comparses a les dependències de l'Ajuntament de Berga

29 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:09h
Patum Infantil
Patum Infantil | Joan Parera
La Patum infantil extraordinària pel Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt ja ha començat a engegar motors. Les comparses han sortit aquest diumenge 28 d'agost del pavelló cap a les instal·lacions de l'Ajuntament de Berga, on restaran fins el proper 1 de setembre, quan els més petits es convertiran en els protagonistes d'aquest acte històric. 

En total, hi participaran 98 nens i nenes acompanyats per una trentena de cuidadors, segons han informat a NacióBerguedà, en una Patum diferent, que començarà a les 17.30 hores a la plaça de Sant Pere, i que constarà de dues tandes de Patum sense Plens. De moment, els organitzadors ja s'han posat en contacte amb els pares dels infants que participaran en alguna de les comparses, convocant-los a les 16.30 hores a la plaça. 

Una vegada allà, els cuidadors i caps de colla acompanyaran cada participant a buscar la roba necessària i, un cop tots els nens s'hagin canviat, s'iniciarà la Patum. Després del primer salt, per ordre i sense que afecti el desenvolupament de la festa, els nens i nenes tindran un berenar a càrrec de la comissió de la festa del Centenari dins de la capella de l'hospital vell. Poc després, i per l'arribada de la Mare de Déu de Queralt, s'obrirà un passadís a la plaça perquè aquesta pugui fer camí cap a l'església. 
 

Trasllat de les comparses de la Patum Infantil Foto: Patum Infantil


Els participants de la Patum infantil realitzaran, quan acabi el segon salt de Patum, el seu particular homenatge a la Verge, fent-li entrega dels rams dels Gegants i de l'Àliga, amb una fotografia de família per tal de recordar l'esdeveniment. 

Tal com han precisat els organitzadors de la Patum infantil, tots els nens i nenes hauran de venir preparats de casa amb els complements necessaris habituals, com ara les 7 vetes, mitges blanques o guants, mentre que altres accessoris com les faixes o els mocadors s'entregaran en el mateix moment en què es doni la roba de les comparses, i s'hauran de retornar havent acabat. 

Pel que fa als assajos, per a aquest particular cas no se'n faran, ja que es considera que ja es van realitzar i que, per tant, els nens i nenes ja tenen les nocions bàsiques dels balls. "L'examen es a la plaça i com que tothom ho va fer excel·lentment, no s'han fet", han explicat els cuidadors.
 

Trasllat de les comparses de la Patum Infantil Foto: Patum Infantil

Arxivat a