Gironella es vesteix de gala per rebre la Mare de Déu de Queralt

La Verge arribarà a aquest municipi del Baix Berguedà el proper dimarts

Redacció
29 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:26h
Els carrers de Gironella, guarnits per rebre la Mare de Déu.
Els carrers de Gironella, guarnits per rebre la Mare de Déu. | AjGironella
Com en el cas de Berga, el nucli històric de Gironella també s'ha guarnit per rebre la Mare de Déu de Queralt, patrona del Berguedà. La visita serà aquest dimarts a les 17.00 hores, una passejada fugaç, ja que serà part del recorregut que realitzarà pels diferents municipis de la comarca. 

En el cas de Gironella, ha informat l'Ajuntament de Berga, la Verge passarà per la plaça Dr. Armengou, davant de la Residència, on se li farà la rebuda, per ja entrar a l'església de la Fundació Residència Sant Roc. A continuació, la processó enfilarà cap als carrers del nucli històric, començant des del Pont Vell i passant per la plaça del Blat de Moro, on se li oferiran alguns cants, i finalment s'arribarà fins a la plaça de la Vila, on els gegants, grallers i autoritats rebran la seva imatge. Per acabar, la Mare de Déu es portarà fins a l'església nova de Santa Eulàlia, on mossèn Lluís oferirà unes pregàries. 

Per rebre-la, tots els carrers del recorregut s'han guarnit amb una decoració uniforme de blaus i blancs elaborada pels avis de la residència i diversos voluntaris. Des de la Fundació Residència Sant Roc i l'Ajuntament de Gironella, doncs, es vol fer un agraïment especial a totes les persones que han col·laborat en decorar el municipi, als veïns del barri de l'església, a la brigada municipal, a Mari Àngels Boix, a Maria Antònia Pujol i a tots els voluntaris que hi han participat. 
Arxivat a