La pel·lícula «Les Orenetes de Queralt» s'estrena aquest dimecres a Berga

El film es presentarà al públic aquest dimecres al Teatre Patronat | Josep Maria Rusinyol destaca la tasca desinteressada de tothom qui hi ha participat

30 d'agost del 2016
Actualitzat a les 19:27h

Un moment del rodatge al santuari de Queralt. Foto: Cedida.


La pel·lícula “Les Orenetes de Queralt”, que s'ha realitzat en homenatge al Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, tindrà l'esperada estrena aquest proper dimecres 31 d'agost a les 21.00 hores. Serà al Teatre Patronat de Berga, després de l'emissió del documental de 1916 sobre Queralt, i amb una durada d'uns 20 minuts, segons ha explicat el seu director, Josep Maria Rosinyol, a NacióBerguedà

“Ha estat una experiència molt enriquidora per a tots els que hi hem participat”, ha declarat el director. A més, ha dit, totes les persones que s'hi han implicat han après “molt”, posant el seu saber particular i “molta il·lusió” en un muntatge del qual n'estan “satisfets”. En aquest punt, Rosinyol ha destacat la dificultat de realitzar qualsevol pel·lícula, “ni que sigui un curtmetratge”, ha especificat, ja que es necessita una “gran inversió” que ha requerit de la col·laboració desinteressada de tot l'equip artístic i tècnic, a part de despeses de producció, lloguer de material i altres.

El film explica una història que integra els problemes de la vida quotidiana, el Camí els Bons Homes i l'esperança de trobar respostes als dubtes interiors. Un curtmetratge que s'ha gravat en diversos llocs emblemàtics de la comarca, com ara el Santuari de Queralt, el Santuari de Corbera o la Vall de Peguera, i que compta amb la participació de les actrius Laia Cubilles i Pilar Sardà. En un moment determinat de la seva vida, una d'aquestes perd tota l'esperança i, a causa d'això, inicia un llarg camí de retorn a casa. 

L’equip artístic ha estat format per Laia Cubilles, Pilar Sardà, Antonia Molera, Francesc Gannau, Arcadi Vives i Anna Escanez, i l’equip tècnic per, Frederic Garrido (director de fotografia), Albert Garrido (càmera i muntatge), Bernat Gilabert (tècnic de so), Oriol Vilalta (música), AFTDAO (foto fixa), Marc Leal (disseny de vestuari), Alba Soler (maquillatge i claqueta), Anna Escanez (perruqueria), Janina Vilana i Judit Lucas (scripts), i Josep Maria Rossinyol (guió i direcció).

La presentació i estrena de la pel·lícula es farà després de projectar el film original “Coronació 1916”, amb acompanyament de piano per part de Trini Mujal. Les imatges d'aquesta seran en blanc i negre, ja que va ser filmada fa 100 anys, i inèdit per a la majoria de berguedans. Les dues pel·lícules es projectaran a de forma gratuïta.
Arxivat a