La Llar Santa Maria de Queralt signa uns Quatre Fuets especials i plens d'il·lusió

Responsables del Taller Coloma i la Llar Santa Maria de Queralt destaquen l'acte d'integració que suposen aquests Quatre Fuets

28 d'agost del 2016
Actualitzat el 29 d'agost a les 10:42h
Quatre Fuets inèdits fets pels nois i noies del Taller Coloma i la Llar
Quatre Fuets inèdits fets pels nois i noies del Taller Coloma i la Llar | Aida Morales
Els nois i noies de la Llar Santa Maria de Queralt han viscut, aquest divendres, uns Quatre Fuets màgics i plens d'il·lusió. Els usuaris de la Llar i del Taller Coloma han estat els encarregats d'encetar la Patum, en un acte que s'ha viscut alegre, multitudinari i amb expectació al passeig de la Indústria.

Passades les 19.30 hores, els nois i noies ja estaven nerviosos a la plaça de Sant Pere, a punt per dirigir-se a la plaça Viladomat. El so del Tabal ha estat el determinant i, sempre amb un punt més d'il·lusió que de costum, s'han anat dirigint cap al vall. L'excepcionalitat de l'acte ha fet que les primeres quatre Maces no sabessin ben bé on col·locar-se, i la comitiva s'ha desplaçat amunt i avall del passeig de laIndústria, fins a trobar el lloc determinant. 

Com és habitual en aquest acte, però en aquesta ocasió encara més, els berguedans no han fallat, i grans i petits s'han acostat a veure uns salts inèdits, que han fet córrer la primera pólvora d'aquesta extraordinària Patum. Un punt temorosos, els diables han vist encendre els primers quatre fuets, que s'han acompanyat de 12 més, amb el suport dels membres de la comparsa dels Plens i les Maces de la Patum dels grans. En cada cas, responsables de la Llar i del Taller Coloma també han controlat i fins l'últim detall i, finalment, un gran aplaudiment, que s'ha repetit a la plaça de Sant Pere, ha acompanyat l'emoció del moment. 
 

L'inici dels Quatre Fuets extraordinaris amb la Llar Santa Maria de Queralt Foto: Aida Morales.


Segons ha explicat a NacióBerguedà una de les Maces que ha saltat, Montserrat Rota, l'experiència ha estat molt positiva: "M'ha agradat molt, i mira que no ens ho hem preparat". Ella, una de les quatre Maces oficials d'aquesta Patum, ha saltat durant el primer salt. Un moment històric, en què s'ha sentit enormement acompanyada, i que li agradaria repetir: "No m'esperava tanta gent, m'he emocionat i també he suat molt; feia molta calor". 

Una aposta per la integració

Les professionals i responsables de la Patum de la Llar, Teresa Cirera i Vanessa Burrieza també han volgut destacar el caràcter "integrador" que ha tingut aquest gest. Tal com han relatat a aquest diari, va ser el Patronat de la Patum i la comissió del Centenari de la Mare de Déu de Queralt, qui els va proposar ser els protagonistes dels Quatre Fuets. Un fet que els nois i noies del Taller Coloma i de la Llar van acceptar amb molta il·lusió. 
 

Quatre Fuets inèdits fets pels nois i noies del Taller Coloma i la Llar Foto: Aida Morales.


"És un punt d'inclusió i, pels nanos, és súper important poder saltar a la plaça Viladomat, que és on es fan els Quatre Fuets", ha explicat Burrieza. No obstant això, ha continuat Cirera, molts dels nois i noies eren de vacances i, per poder-ho fer, es va haver d'anar trucant als pares per poder-ho coordinar. 

Pel que fa a l'organització, el primer salt ha estat per a les Maces oficials d'aquesta última Patum. El segon, han dit, ha estat per a diversos nois i noies que han fet els salts acompanyats i, el tercer i el quart, per a altres que realitzen diversos papers en la Patum. "Vam pensar que ho havíem d'obrir, que tots els que fan Patum a l'escola havien de tenir l'oportunitat de fer el seu salt", ha relatat Cirera.

Els nois i noies que han participat en els Quatre Fuets són Meritxell Nonell, Montse Teixidó, Ivet Sánchez, Montserrat Rota, Anna Clarà, Teresa Pujol, Jordi Casals, Anna Marín, Paco Hernández, Clara Villegas, Francesc Pujol, Anna Noguera, Sara Carballo, Jacint Ros, Andrés Martos, Jesús Vázquez, Rubén Carballo, Dani Camps, Núria Cros, Dolors Vilarnau, Carme Ribera, Rubén Navas, Juan Misiego, i els Àngels han estat Neus Pedrals i Xènia Casas.
 

Montserrat Rota, una de les Maces participants Foto: Aida Morales.

 

Els Àngels als Quatre Fuets de la Llar Santa Maria de Queralt Foto: Aida Morales.

 

Els Àngels matant una de les Maces als Quatre Fuets Foto: Aida Morales.

Arxivat a