Josep Rull demana des de Castellar de n'Hug que es formin més pastors a Catalunya

La presidenta de la Diputació de Barcelona afirma que hi ha diversos objectius fixats per fomentar el Berguedà

Aida Morales
28 d'agost del 2016
Actualitzat a les 14:52h
Mercè Conesa, Salvador Juncà i Josep Rull al Concurs de Gossos d'Atura
Mercè Conesa, Salvador Juncà i Josep Rull al Concurs de Gossos d'Atura | Aida Morales
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha fet una crida aquest diumenge a fomentar la ramaderia a Catalunya. Ho ha dit a Castellar de n'Hug, durant la 54a edició del Concurs de Gossos d'Atura, on ha assistit per primera vegada com a convidat especial, conjuntament amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el president del Consell Comarcal, David Font, i altres diputats. 

Per a Rull, aquest concurs ha de ser la "punta de llança" per aconseguir una Catalunya més diversa, amb un paisatge més ric, i una comarca més forta. "Allà on ha desaparegut la ramaderia, el paisatge esdevé bosc", ha recordat. En canvi, ha dit, Catalunya és plural, i el foment de la ramaderia i l'aparició de més pastors ajudarà a que això continuï així, ajudant a créixer i reflotar zones com el Berguedà: "Hem d'explicar a la gent del conjunt del país i sobretot de l'àrea metropolitana que necessitem els pastors per tal que la gent s'arreli al territori". 

No obstant això, ha recordat, i malgrat que el concurs ajudi, aquest també ha de ser viable econòmicament. Per la seva part, doncs, assegura que la Generalitat farà tot el possible per mantenir-lo i impulsar-lo, però que ha de ser a partir de la seva solidesa, que això es pugui tirar endavant. 
 

Responsables polítics al Concurs de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug Foto: Aida Morales.


Una col·laboració, ha afegit la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, que també es continuarà donant des d'aquest altre ens. "És un dels concursos més importants en l'itinerari internacional", ha remarcat, i el suport hi ha de seguir sent, no només a nivell econòmic, sinó també en l'àmbit cultural. I és que, segons ha dit, una de les prioritats més importants és mantenir "l'equilibri territorial", un esforç que s'ha de fer en l'àmbit turístic i del sector primari, com és el cas, però també en infraestructures o suport en les telecomunicacions. 

"En aquest mandat farem esforços importants per l'equilibri territorial", ha assegurat, tot afegint que, en aquest sentit, tenen "molts objectius fixats", com ara la inversió en camins o la millora de la connectivitat. Per a Conesa, que aquesta no era la primera vegada que assistia al concurs, l'espectacle ha tornat a ser immillorable, amb cada vegada una millor organització i una bona participació: "Vull felicitar l'alcalde i a tot el consistori per mantenir aquesta tradició". 

L'alcalde de Castellar de n'Hug, Salvador Juncà, ha aprofitat l'ocasió per tornar a demanar suport econòmic per mantenir el concurs, que anys enrere havia gaudit d'importants aportacions. Enguany, el pressupost del ha estat d'uns 13.000 euros. En qualsevol cas, Juncà ha fet una excel·lent valoració de l'acte, de la participació i de les conseqüències d'aquest pel municipi.