Un article pòstum de mossèn Ballarín tanca, emotiu, la visió de Queralt dins «l'Erol»

El religiós va ser el primer en enviar l'article a la revista

Redacció
26 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:28h
Josep Maria Ballarín
Josep Maria Ballarín | ACN
El monogràfic de la revista l'Erol sobre Queralt que es va presentar aquest dijous a l'Ajuntament de Berga està nodrit d'aspectes històrics, artístics i patrimonials d'interès sobre Queralt, l'entorn i el santuari. Però un dels articles més esperats, un dels que pot sorprendre més pel seu caràcter emotiu i transcendental, i un dels que pot posar l'Erol en el punt de mira català, és el que clou la revista. 

Es tracta de la visió final de mossèn Josep Maria Ballarín sobre Queralt. Sota el títol "Queralt, eixa cosa", el religiós berguedà que va morir el passat 18 de maig explica, mitjançant els records, com va ser la seva arribada al santuari, com va viure la seva primera nit entre llamps i trons, quina és la visió de Berga des de la muntanya i viceversa, i quin és el valor sentimental d'aquest espai, en què va passar 35 anys. 

Ballarín, destaquen els responsables de l'Erol, va ser la primera persona que va enviar l'article, una vegada es va prendre la determinació d'escriure un monogràfic sobre Queralt. La primera en respondre i també la primera en marxar. D'aquesta manera, ha resultat un article pòstum, inèdit i que quedarà en la història i la memòria catalana, de la ploma d'aquest estimat religiós.
 

Llegeix l'inici de l'article de mossèn Ballarín, complet a l'Erol

Arxivat a