El conseller de Territori i la presidenta de la Diputació, al Concurs de Gossos d'Atura

Una quinzena de gossos participaran en aquest certàmen

Redacció
26 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:51h
Concurs de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug
Concurs de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug | DipuBcn.
El Concurs Internacional de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug que se celebrarà aquest diumenge al petit poble de l'Alt Berguedà comptarà amb una nodrida representació institucional. Segons han informat, hi assistirà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, entre d'altres, com ara el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació, Jordi Fàbrega; el diputat de Cultura de la Diputació, Juanjo Puigcorbé, i el diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació, Jesús Calderer.

Aquesta serà la plana major que acompanyarà l'alcalde de Castellar i president de l'Associació del Concurs Internacional de Gossos d'Atura, Salvador Juncà, que com és habitual, demanarà un major suport institucional per mantenir i fer perdurable el concurs. 

En aquest, tal com ja va informar aquest diari, hi participaran una quinzena de pastors i els seus gossos, provinents d'arreu de Catalunya, Aragó, el País Valencià, el País Basc, les Illes i França. En conjunt, s'esperen entre 4.000 i 5.000 persones, el que garantirà, durant el cap de setmana, que els hotels i els restaurants facin ple. 

Per a Juncà, l'històric Concurs Internacional de Gossos d'Atura és un esdeveniment "molt important" pel poble, per la gran quantitat de visitants que arrossega des de fa anys, cosa que ha provocat que el concurs s'hagi convertit en una cita marcada al calendari per molts amants d'aquesta tradició. Segons ell, a més, el concurs forma part del patrimoni de Catalunya i "és important mantenir-lo i donar-lo a conèixer".
Arxivat a