Més de 500 casserrencs firmen per assegurar el servei mèdic i de correus al poble

Casserres es va quedar sense metge i carter durant un temps aquest mes d'agost

26 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:02h
Consultori mèdic de Casserres
Consultori mèdic de Casserres | NacióBerguedà
Un total de 510 persones finalment han signat perquè Casserres no torni a quedar-se sense metge i servei de correus al poble. Aquesta situació es va posar de manifest el passat mes d'agost, quan l'únic doctor que hi ha, se'n va anar de vacances, així com el carter. Davant d'aquest fet, l'alternativa que es va donar va ser la d'acudir al CAP i a l'oficina de correus de Puig-reig, malgrat que pocs dies després, es va poder aconseguir la substitució del carter, i que hi haguessin uns serveis mínims en el cas del metge

No obstant això, el portaveu del grup de CiU del poble, Jordi Selga, ha explicat que es va decidir tirar endavant la recollida de firmes, ja que la situació era "preocupant" i, fins i tot amb serveis mínims, al poble hi ha molta gent gran que ho necessita. Així, de les prop de 1.500 persones que viuen al municipi, comptant les colònies, un terç s'hi han volgut implicar, traslladant la petició als responsables mèdics del Baix Berguedà, i als de distribució de Correus de Puig-reig, d'on penja el servei de Casserres. 

"Estem contents perquè entenem que la pressió ha funcionat", ha declarat Selga. En aquest punt, ha recordat que ràpidament es va poder trobar una solució a la demanda que, en un principi, semblava de "fets consumats". "El missatge derrotista que tenia l'Ajuntament era que no hi havia metge, i al cap de tres o quatre dies, es va dir que hi hauria serveis mínims", ha afirmat. 

Per la seva part, l'alcalde de Casserres, Josep Colillas, va explicar a aquest diari que es va tardar uns dies a trobar una persona disposada a cobrir la plaça de carter, però que finalment es va poder solucionar, igual que en el cas del doctor, en què va assegurar haver posat tots els esforços de l'Ajuntament per recuperar els serveis mínims. 

En aquest punt, el portaveu de CiU considera que els fets es poden haver polititzat, tot i que ha assegurat que aquesta no era la intenció del seu partit. "Vem fer servir l'eslògan de Tots sumem per Casserres, que era el de la campanya electoral, però no vam entrar en les sigles perquè entenem que no era un problema polític", ha explicat.

Sigui com sigui, però, Selga s'ha mostrat satisfet de la conclusió, i només espera que, d'ara endavant, una situació similar no es torni a repetir, ja sigui a l'estiu o durant les vacances de Nadal.