L'exposició ClickPatum arriba als 1.000 visitants amb els actes de la Coronació

La majoria de visitants de la mostra són de fora del Berguedà i una gran part famílies

29 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:00h
Click de la Guita Xica al ClickPatum
Click de la Guita Xica al ClickPatum | Aida Morales
L'exposició ClickPatum està sent tot un èxit. Així ho ha manifestat el seu creador, Oriol Camprubí, que ha destacat el gran nombre de persones que, des que aquesta es va tornar a organitzar a la sala Casino del Teatre Municipal de Berga, ja ha rebut. Segons ha especificat, aquest cap de setmana ja ha arribat als 1.000 visitants, una xifra considerable, tenint en compte l'estiu. La majoria de persones, ha explicat Camprubí a aquest diari, són visitants de fora de Berga i el Berguedà, que han estat una hora de promig en visitar l'exposició.

Pel que fa a les valoracions, el seu creador afirma que són molt positives, tant les dels grans com les dels més petits, ja que l'exposició disposa de tres jocs interactius per tal de trobar el click amagat, buscar les set diferències entre dues escenes gairebé idèntiques, i calcular el número de clicks que hi ha dins d'una urna.

Aquesta mostra amb més de 4.000 clicks ja es va poder veure farà dos anys, tot i que enguany es plasma modificada i millorada, sobretot en les escenes i la il·luminació. En aquesta nova ocasió, en què NacióBerguedà també col·labora, l'exposició guanya color, vida i peculiaritats. A més, també convida els visitants a jugar i a aprendre, ja que motiva a la interacció dels més petits a través d'una sèries de preguntes que requereixen una atenció especial a l'escena i als textos explicatius. 

D'aquesta manera, els visitants de ClickPatum no només finalitzen el tour per totes les comparses de la Patum d'una manera diferent, sinó que també en surten amb uns coneixements bàsics. 

L'exposició es pot visitar fins l'11 de setembre al Teatre Municipal de Berga, de dilluns a divendres de les 16.00 hores a les 20.00, i els caps de setmana i festius de les 10.00 del matí a les 14.00 del migdia, i de les 16.00 de la tarda a les 20.00 hores pel preu de 3 euros. Els menors de 6 anys hi poden accedir de forma gratuita.

La Patum de la Coronació

Les referències a la Patum de la Coronació també tenen un pes destacat en l'exposició. De fet, aquesta coincideix amb els actes que es portaran a terme a Berga, motiu pel qual, Camprubí també ha volgut fer esment a aquest fet totalment excepcional.

Tots els moments que envoltaran el Centenari, doncs, s'avancen en format Playmobil, i es recrea l'arribada de la Mare de Déu de Queralt a la ciutat.
Arxivat a