L'ANC de Berga demana voluntaris amb caràcter urgent per a la Diada

Miquel Sabata insta tothom a inscriure's en algun tram per poder comptabilitzar la participació | L'ANC només té 95 dels 400 voluntaris que es necessiten

24 d'agost del 2016
Actualitzat a les 14:33h
Passeig de la Pau de Berga, on es farà l'acte de l'11 de setembre
Passeig de la Pau de Berga, on es farà l'acte de l'11 de setembre | Aida Morales.
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Berga, que coordina l'acte central que es farà en aquesta població durant la Diada de l'11 de setembre, ha fet una crida, aquest dimecres, perquè tothom que pugui, s'apunti com a voluntari de la Diada. Ara per ara, han manifestat, només hi ha 95 persones inscrites per ajudar, mentre que la xifra òptima rondaria les 350 o 400, per tal d'assegurar tota la logística. 

De fet, segons ha explicat a NacióBerguedà el responsable de la comissió de difusió i comunicació de la Diada a Berga, Miquel Sabata, "és molt important que la gent s'impliqui" ja que, si no, serà difícil tenir controlats tots els aspectes que s'han de tancar. En aquest sentit, ha dit, la implicació dels voluntaris pot ser flexible, i en la major part dels casos, ha especificat, es garantirà que tothom pugui participar en l'acte central de les 17.14 hores, en què s'aixecarà el punter des del passeig de la Pau. 

"Per als voluntaris hi ha diverses feines", ha explicat. Entre aquestes, vigilar els aparcaments i assegurar que tothom estacioni als llocs disponibles, controlar els diferents trams que hi haurà, cobrir algun dels torns de les barres per vendre begudes, fer tasques de vigilància i coordinació, muntar o desmuntar l'escenari, o coordinar i ajudar en la fira d'entitats. Per altra banda, ha dit, també és necessari conscienciar tothom que, una vegada acabada la jornada, tot s'haurà de desmuntar i recollir, i ha demanat la col·laboració ciutadana per a això, ja que el dia 12 és laboral.

Per aconseguir el major nombre de voluntaris, l'ANC de Berga ha posat a disposició un número de telèfon de contactes, on es podrà demanar informació i inscriure's. Aquest és el 620 31 57 25. 

Inscriure's en el tram

Els trams corresponents a les comarques del Berguedà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, Osona, el Lluçanès, el Moianès, l'Anoia, el Bages i el Solsonès continuen amb una ocupació baixa, a excepció del capdamunt del passeig, que està una mica més ple. No obstant això, encara queden moltes places per cobrir, motiu pel qual l'ANC també ha volgut demanar que tothom, encara que sigui de Berga o del Berguedà i que pugui fer més mandra, s'inscrigui, per deixar constància de la participació i poder comptabilitzar les persones. 

Segons Sabata, fins ara hi ha hagut poques inscripcions, tot i que això es justifica amb el fet que molta gent pot estar de vacances. D'ara fins l'11 de setembre, doncs, espera que això canviï radicalment, i que els trams comencin a adquirir colors més grogosos i taronjosos. "Sobretot, cal apuntar-se", ha remarcat.
Arxivat a