Més de 140 autocars amb 7.200 persones arribaran a Berga per la Diada

Les territorials de l'ANC d'Osona, el Lluçanès i el Ripollès creuen que aquest nombre es pot arribar a superar

Redacció Osona.com
22 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:26h
Un total de 143 autocars sortiran d'Osona, el Lluçanès i el Ripollès aquest 11-S per desplaçar-se cap a Berga a celebrar la diada, on la temàtica girarà entorn de la cultura. Es tracta de la Regió 9, formada per les ANC d'aquestes comarques. Tal com han precisat, es tracta de 130 autocars d'Osona, tres de Ripoll, i set entre Ribes, Camprodon i Campdevànol.

En total, es preveuen unes 7.200 places d'autocar. Les inscripcions per participar en la mobilització de la Diada es poden fer a través d'aquest enllaç. Osona té assignat el tram 13; el Ripollès, el 15, i el Lluçanès, el 20. De fet, aquest cap de setmana ja s'han començat a vendre les samarretes de la diada.

L'ANC Vic reserva 30 autocars

Com l'any passat, l'ANC de Vic és qui ofereix més places per desplaçar-se a Berga. La segueix Tona amb catorze; Manlleu amb dotze; i la Vall del Ges, Sant Julià de Vilatorta i Taradell amb deu cadascun. Cal destacar que les seccions de Manlleu i Taradell també posen a disposició dos autocars adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Aquestes assemblees fa dies que venen els tiquets d'autocar. Es poden trobar detallats a la pàgina web.

L'any passat en van sortir finalment 165, per això és possible que calgui reservar-ne més en funció de la demanda, com ha passat en els últims anys. Tal com ha explicat l'ANC Osona, no és fins a finals d'agost i principis de setembre "quan més s'anima la venda de tiquets d'autocars".

Segons l'assemblea, saber quantes persones s'hi apuntaran "és difícil", tot i que estan convençuts que, al menys a Osona "com sempre, tornarà a respondre i demostrarà que estem a punt". A més, cal tenir en compte, que des del Lluçanès no sortirà cap autocar per la proximitat amb Berga i que malgrat que a Osona li toqui anar a Berga "és possible que hi hagi gent que prefereixi anar a Barcelona o Salt, que també queden a prop".

Cal destacar que algunes territorials, com les de Folgueroles, Calldetenes, Gurb, Balenyà i Seva, Sant Miquel de Balenyà i El Brull preveuen dinar a Berga. Per exemple, Folgueroles organitzarà una fideuada.