Rosanna Camprubí es postula per una beca GAES que li permeti fer el salt internacional

La berguedana de 41 anys balla amb el silenci a causa de la seva manca total d'audició

Aida Morales
18 de setembre del 2016
Rosanna Camprubí en una de les actuacions.
Rosanna Camprubí en una de les actuacions. | Rosanna Camprubí
La berguedana Rosanna Camprubí acumula més mèrits dels necessaris per demostrar que, si es vol, es pot. No obstant això, la seva ambició, la convicció de les coses ben fetes i la passió que sent pel ball de saló l'ha portat a postular-se, amb el suport incondicional de la seva parella i company de ball, Joan Boixader, per optar a una de les beques GAES

Camprubí, doncs, espera rebre el suport necessari per aconseguir un d'aquests ajuts que concedeix aquesta institució per ajudar a complir alguns dels somnis de les persones que pateixen mancança auditiva. En el seu cas, això agafa més rellevància, ja que es tracta d'un esport en què cada moviment de ball està memoritzat, i en una profunda sintonia amb els moviments del seu company, que la guia i moldeja. De tots els projectes presentats, el jurat n'escollirà els millors, que seran els que s'enduran la compensació econòmica.

La carta de presentació de Camprubí, però, encara és més especial. Boixader, també berguedà, presenta la seva companya amb grans dosis d'estima, però és l'admiració cap a ella, el que la fa més emotiva. "D'ella he après que quan es té una il·lusió en la vida i es lluita per ella, no existeix l'impossible, ja que estant completament sorda, competim a gran nivell". De fet, els dos ballarins han sumat, enguany, uns resultats excel·lents en la seva modalitat de ball. Camprubí i Boixader han quedat quarts al Campionat d'Espanya de Ball Esportiu de Saló, i també quarts en el Campionat d'Espanya de 10 balls. A banda, van quedar finalistes en la Nit de l'Esportista de Manresa.

La voluntat dels dos berguedans amb aquesta beca és arribar a competir a nivell internacional, poden realitzar classes amb professionals d'arreu del món. Per això, però, necessiten el suport popular i econòmic ja que, segons afirmen, fins el moment tot l'esforç ha estat particular, havent de costejar totes les sortides d'un esport que, tal com van explicar en una entrevista a NacióBerguedà, és poc conegut i reconegut. 
 

Pots votar la candidatura de Rosanna Camprubí

Arxivat a