Els Amics de Godzilla contraprogramen l'arribada de la Verge de Queralt amb unes jornades anticlericals

Els anarquistes de l'Ateneu Columna Terra i Llibertat organitzen tot un seguit d'actes els dies 26 i 27 d'agost

Redacció
22 d'agost del 2016
Actualitzat a les 16:16h
El godzilla menjant una oreneta en un carrer de Berga
El godzilla menjant una oreneta en un carrer de Berga | Aida Morales.

Els Amics de Godzilla, tal com es proclamen els membres de l'Ateneu Columna Terra i Llibertat de Berga, han organitzat pel proper 26 i 27 d'agost, dos dies de jornades anticlericals. Aquestes coincideixen amb l'inici dels actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, així com amb l'arribada de la Verge a Berga. 

En aquestes, els anarquistes passaran el documental Rocío de Fernando Ruiz Vergara a les 21.00 hores i, de cara a dissabte, faran diversos actes culturals. Davant del mercat municipal de Berga, al carrer Mossèn Huch o Marcel·lí Massana, així com ells mateixos han decidit reanomenar, Enric Cassasses farà un recital de poesia, Núria Martínez parlarà de filosofia i es passarà el vídeo de Roger Peláez. Acte seguit, segons han informat, es presentarà la campanya #QueraltSol2016, i es farà l'obra de teatre "La novia de Jeday". Finalment, hi haurà un sopar i un concert amb el grup flamenc Pariéndola.

Fa pocs dies, els membres d'aquest ateneu van manifestar, a través d'un comunicat, la seva simpatia vers les pintades de dinosaures o godzilles menjant orenetes que havien aparegut en diversos carrers del barri vell de la capital berguedana. En aquest mateix escrit, van posar de relleu que diversos carrers estaven plens de "frases clericals", i van afirmar que, segons el seu parer, semblava que la capital berguedana tornés al 1940, "just després de la victòria franquista".

Així mateix, van indicar que tot això estava dirigit per un "petitíssim grup ultra", que també comptava amb la participació d'institucions públiques i privades, i que, "per activa o per passiva", inculcava una manera de pensar que també acabava "imposant-se per a tothom".

"Per gran part de la població de Berga, la Coronació de la Mare de Déu de Queralt és quelcom que ni els va ni els ve", asseguraven, no obstant. Per això, i per trencar el que consideraven una "lamentable hegemonia", animaven tothom a penjar un godzilla al balcó. 
 
Arxivat a