La sisena prova de les Skyrunner World Series es va disputar a Zermatt

22 d'agost del 2016
Actualitzat a les 9:46h
Eugeni Ocaña durant la prova
Eugeni Ocaña durant la prova | Albert Jorquera
Durant el passat dissabte 20 d’agost es va disputar a Zermatt, Suïssa, la sisena prova del circuit de les Skyrunner World Series: la Matterhorn Ultraks 46K. Sota la mirada d’aquesta muntanya, una de les més fotografiades del planeta, els atletes s’havien d’enfrontar a un recorregut de 48 quilòmetres i 3.600 metres d’ascens vertical, amb el famós mirador de Gornergrat com a punt de més alçada (3.135m). Els corredors catalans hi van fer un gran paper amb alguns resultats interessants.

Espectacular cinquè lloc d’Eugeni Ocaña

L’integrant de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC, Eugeni Ocaña, va aconseguir un gran resultat acabant cinquè amb un temps de 5 hores i 4 minuts. La cursa la va guanyar el suís Marc Lauenstein en 4 hores i 47 minuts, seguit del seu compatriota Mathys Christian (4:51) i del nepalès Tamang Tirtha (4:53). Un altre integrant de la Selecció, Pol Rodríguez, va acabar dins del Top10 amb una novena posició i un temps de 5 hores i 14 minuts. Eduard Hernández, de l’AE Matxacuca, va ser tretzè, mentre que Albert Pujol (17è) i Daniel Cazalla (18è) també aconseguien entrar entre els 20 primers de l’exigent prova suïssa. No va quedar tan avançat el corredor dels Mountain Runners del Berguedà, David Prades, que va finalitzar 425, dels 504 participants que van participar en la marató.

Ragna Debats i Marta Molist, cinquena i sisena

En la categoria femenina de la Matterhorn es va imposar la nord-americana Megan Kimmel, amb una gran marca de 5 hores i 23 minuts.  La van seguir la txeca Michaela Mertova (5:46) i la francesa Célia Chiron (5:51). Després de la quarta posició de la basca Oihana Kortazar, tres catalanes entraven seguides a meta. Es tracta de les integrants de la Selecció Catalana Ragna Debats, que va ser cinquena amb un temps de 5 hores i 58 minuts, i Marta Molist, sisena en 6 hores i 2 minuts. Sheila Avilés, del Matxacuca, era la setena classificada fent una marca de 6 hores i 7 minuts. Paloma Lobera, onzena, i Sílvia Puigarnau, dotzena, completaven la llista de catalanes entre les 20 primeres.