S'organitza una sortida per observar els ratpenats aquàtics de Pedret

L'activitat permetrà saber quin és l'estat de l'ecosistema fluvial de Pedret

Redacció
21 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:04h
Pont de Pedret.
Pont de Pedret. | Xtec.
El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà organitza una activitat el proper dijous dia 25 d'agost per fer un seguiment de ratpenats aquàtics com a indicador de l'estat dels ecosistemes fluvials de Catalunya, en aquest cas el de Pedret. 

Aquest projecte anomenat QuioRius té per objectius quantificar l'evolució de les poblacions de ratpenats d'aigua arreu del territori, una espècie protegida i en perill d'extinció; determinar la qualitat dels ecosistemes aquàtics, ja que els invertebrats que cacen els ratpenats són sensibles a la qualitat del medi i si hi ha alguna pertorbació, aquests disminueixen ràpidament, i de retruc, les poblacions de ratpenats també es veuen afectades, i per últim, la divulgació de la necessitats de mantenir la qualitat dels ecosistemes aquàtics.

La trobada per a l'activitat serà el proper dijous a les 21.00 hores a l'aparcament de l'Institut Guillem de Berguedà, per anar després cap a Pedret. La sortida constarà d'una primera explicació introductòria dels ratpenats i del Projecte QuiroRius. A continuació, ja es començarà a aplicar el protocol QuiroRius per recomptar els ratpenats observats. 

 
Arxivat a