Es confirma el recorregut de la Berguedà Bike Marathon d'Avià

Hi haurà una prova de 70 quilòmetres i una de 40 | Les curses es disputaran el 17 de setembre

Redacció
19 d'agost del 2016
Actualitzat el 22 d'agost a les 9:19h

Ciclista fent laBike Marathon BTT Foto: Ocisport


La Berguedà Bike Marathon d'Avià del proper 17 de setembre ja ha donat a conèixer els recorreguts oficials d'iniciació i Marathon on es disputarà el Campionat d'Espanya d'XCM. Els organitzadors han avançat que "seran dos recorreguts molt espectaculars, amb grans atractius naturals i bons desnivells per posar-se a prova i esprémer al màxim la Mountain Bike".

El circuit Marathon combinarà pista i corriols al llarg de 70 quilòmetres amb 2.500 metres de desnivell positiu. Començarà amb una gran primera pujada al Mirador de la Figuerassa per transitar per l'antic camí de Cercs a Peguera, on s'aconseguirà la màxima altitud. De retorn a Avià la ruta seguirà pel Càmping Valldora, Sant Pere de Graudescales, Sant Lleïr, la Pujada dels Pantans i el sender de Sant Salvador.

La pedalada popular, per la seva banda, compartirà el tram inicial amb la Berguedà Bike Marathon en una versió concentrada de la prova que en tan sols 40 quilòmetres acumularà 1.600 metres de desnivell positiu. Aquesta prova, segons exposen els organitzadors va dirigida als esportistes que comencen i volen provar una marxa dura. Aquesta transcorrerà pel Mirador de la Figuerassa, Espinalbet, el Pi de les Tres Branques i el Coll de la Mina amb el sender de Sant Salvador.

S'espera que més de 600 ciclistes, entre professionals i populars, participin a la prova, que transcorrerà per paisatges característics del Berguedà. Entre els aspirants a la victòria destaca la presència confirmada d'alguns dels millors corredors a nivell estatal com els vigents campions d'Espanya de Marató, José Márquez i Sandra Santanyes, i altres noms coneguts com Clàudia Galicia, la millor biker espanyola en l'últim Campionat del Món d'XCM; Guillem Muñoz, guanyador aquest any de la Copa Catalana de BTT Marató; Óscar Mogollón, campió de Balears de BTT, o Sandra Jordà, una de les millors bikers espanyoles, entre d'altres.

Des de fa uns mesos, estan disponibles les inscripcions per a les dues proves, tant el circuit Marathon de 70 km, com per la marxa popular d'iniciació de 40 km. A més, els participants que vulguin inscriure's al Campionat d'Espanya d'XCM de 70 quilòmetres també ho poden fer al web de la Real Federación Española de Ciclismo.