Les obres al casc antic i a l'entrada de Borredà han finalitzat, després de deu mesos de treballs

El cost de les obres ha estat de 375.000 euros

Redacció
17 d'agost del 2016
Actualitzat a les 20:37h
Obres finalitzades a l'entrada de Borredà
Obres finalitzades a l'entrada de Borredà | Aj Borredà
Les obres de renovació d'una part del nucli urbà de Borredà ja han finalitzat. Aquestes, que han permès renovar part de l’entrada del poble, i el primer tram del Carrer Manresa i Carrer Queralt s’han allargat durant deu mesos i han tingut un cost de 375.000 euros.

Durant aquest temps, s’ha fet un aixecament de tota l’entrada del poble, en la seva connexió amb la C-26, és a dir, la Carretera de Berga a Ripoll, i s’ha fet la renovació complerta del primer tram del Carrer Manresa que fa les funcions de carrer principal del poble, així com també del carrer Queralt. Aquesta ha estat la primera fase de la renovació del Casc Antic, ja que a causa de l’elevat cost que té el projecte (dos milions d’euros), l’Ajuntament ha decidit fer-lo per fases. 

 

Obres finalitzades a l'entrada de Borredà Foto: Aj Borredà


Així, aquesta primer fase ha permès substituir les velles canonades de clavegueram per altres de noves i més àmplies, fer la separació aigües netes i aigües brutes, substituir tota la xarxa de subministrament d’aigua o fer noves connexions a les cases del servei d’aigua i del clavegueram. També s’han construït voreres sota normes d’accessibilitat, amb la senyalització vertical i horitzontal corresponents, i finalment s’ha remodelat l’entrada al poble i la seva connexió amb la C-26. Finalment, també s’ha adequat millor l’estació de Bus, a l’entrada del nucli urbà, i la farola de l’entrada del poble.

Segons l'alcalde del municipi, Joan Roma, de cara al mes de setembre, encara faltaran acabar alguns treballs.

El finançament de les obres ha anat a càrrec d’una subvenció de la Diputació de Barcelona per un import de 250.000 euros i un crèdit de caixa de la mateixa Diputació de 125.000 euros.