Borredà vol prohibir el «trekking aquàtic» a la Riera de Merlès

Joan Roma exposa que és una pràctica perjudicial per la fauna de la riera

Redacció
16 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:56h
Activitat de trekking aquàtic a la Riera de Merlés
Activitat de trekking aquàtic a la Riera de Merlés | Aj Borredà
L'alcalde de Borredà, Joan Roma, vol aprovar una ordenança que prohibeixi la pràctica del "Trekking Aquàtic" a la Riera de Merlés. Així ho ha fet saber a través d'un comunicat on explica que recentment, diversos grups de persones han practicat el descens per la riera, amb vestits de neoprè.

Roma explica que fa poc més d'un mes, es va assabentar que una empresa gironina havia organitzat alguns viatges a la zona de la Riera de Merlès, per practicar el descens per la riera, una activitat no prohibida però tampoc regulada a la zona. Segons exposa aquest, "és impensable la pràctica d’aquesta activitat perquè la Riera no porta aigua suficient, només l’endemà o pocs dies després de fortes pluges". 

Així, l'Ajuntament espera poder aprovar, a finals d'any l'ordenança que consideri aquesta pràctica com a no adequada per a la Riera de Merlès, i que passi a formar part de la llista d’activitats no permeses. El motiu principal és, segons Roma que el "trekking aquàtic" consistent en seguir el llit d'un riu, tot caminant i nadant, "és perjudicial per la fauna de la riera", per una banda, i per l'altra atrauria nous sector a l'indret que segons l'alcalde no són necessaris. 

El consistori espera que l'ordenança sigui una realitat de cara l'any vinent.