Berga Comercial avança les gangues al carrer per no coincidir amb els actes de la Coronació

Durant el proper divendres i dissabte els botiguers oferiran els seus productes a preus més assequibles

Cristina Prat
16 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:44h
Gangues al carrer a Berga
Gangues al carrer a Berga | Aida Morales
Un any més, tornen les gangues al carrer a Berga, enguany marcades per un canvi en el calendari, ja que la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga (UBIC) ha avançat una setmana la celebració de les gangues perquè no coincidissin amb els actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. 

Durant el proper divendres i dissabte, els comerciants de Berga oferiran els seus productes a uns preus més assequibles amb l'objectiu d'acabar amb els estocs que no han pogut vendre durant la temporada d'estiu. Amb aquesta iniciativa es pretén estimular el comerç i el turisme de la ciutat. 

Pel que fa als horaris d'obertura de les botigues, els comerciants podran decidir amb més flexibilitat els horaris que volen fer, segons ha explicat el dinamitzador de Berga Comercial, Marc Montes, a NacióBerguedà. A més, Montes ha remarcat que aquesta campanya comercial és conjunta, és a dir, que s'hi veuran implicats tots els comerços de la ciutat associats a Berga Comercial, i no només els del Carrer Major.   

Pel que fa a les previsions, Montes ha detallat que és molt relatiu saber quin tipus de clientela hi haurà durant els dos dies de gangues, si serà el client de Berga o el turista de fora. Segons el dinamitzador durant aquests dies, a Berga hi freqüenten molts turistes i de fet, ja s'ha informat als focus més turístics de la comarca, com els càmpings o hotels per tal que estiguessin assabentats de les gangues al carrer. 
 

Gangues al carrer a Berga Foto: Aida Morales


Montes ha dit que malgrat és complicat fer previsions, en les anteriors edicions aquesta campanya "sempre ha resultat", perquè no deixa de ser "l'explosió final de rebaixes".

Des de l'organització s'espera que la gent reaccioni i s'animi a fer compres. Segons Montes, el divendres pel fet de ser un dia lectiu potser "costarà més que s'animi la gent", de cara el dissabte però s'esperen més compradors, ja que sol ser el dia fort de vendes.