ClickPatum s'amplia i presenta noves figures pel Centenari de la Coronació

L'exposició s'ha ampliat i renovat | Es podrà veure fins el dia 11 de setembre al Teatre Municipal de Berga

Cristina Prat
12 d'agost del 2016
Actualitzat el 13 d'agost a les 10:33h
Diorama dels Gegants de la Patum
Diorama dels Gegants de la Patum | Cristina Prat
El repic del tabal ha inaugurat, aquest divendres a la tarda, l'exposició de clicks de Playmòbil tematitzada sobre la Patum, ClickPatum. Aquesta és la comparsa que guia el visitant per les diferents escenes que apareixen a la mostra. ClickPatum, que ja es va poder veure l'any passat a la Sala Casino del Teatre Municipal de Berga, ha tornat amb més de 4.000 clicks, novetats importants i en definitiva amb "més vida", segons ha declarat el coordinador del projecte, Oriol Camprubí.

L'exposició compta doncs, amb una vessant més didàctica, ja que ha incorporat plafons gegants al costat de les diverses escenes per fer entendre als visitants, la historia i les característiques principals de cada comparsa de la festa. També cal destacar la incorporació d'il·luminació a cada diorama, fet que potencia encara més els detalls i l'atractiu d'aquests.

A més, com a novetat, la mostra també busca que petits i grans hi interactuïn responent una sèrie de preguntes que requereixen una atenció especial a l'escena i als textos explicatius. D'aquesta forma es busca assegurar que tothom qui visiti l'exposició, en surti amb uns coneixements bàsics sobre la festa.

L'exposició es pot visitar a partir d'aquest dissabte 13 d'agost i fins l'11 de setembre al Teatre Municipal de Berga. L'horari de visites de l'exposició és de dilluns a divendres de les 16.00 hores de la tarda a les 20.00 hores del vespre i els caps de setmana i festius de les 10.00 hores del matí a les 14.00 hores del migdia i de les 16.00 de la tarda a les 20.00 hores del vespre pel preu de 3 euros. Els menors de 6 anys podran accedir a l'exposició de forma gratuita.
 

Inauguració de l'exposició ClickPatum Foto: Cristina Prat


El Centenari de la Coronació també hi té el seu lloc

Tenint en compte que ClickPatum coincideix amb la celebració dels actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, l'exposició també representa un d'aquests moments en format Playmobil. Concretament, l'arribada de la Mare de Déu de Queralt a la ciutat de Berga. Pel que fa a personatges, els administradors prenen forma a l'univers Playmobil, així com també el porrer.

 

ClickPatum més social

Segons els mateixos responsables de ClickPatum, aquesta vol comprometre's amb el poble i la comarca, motiu pel qual des del mes de maig, l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga disposa de dues escenes de ClickPatum que actuen com a un nou element d'oci per a les persones hospitalitzades i els seus familiars. Fruit de la bona acollida que tenen aquestes dues escenes, des de ClickPatum s'ha proposat mantenir durant tot l'any escenes Playmobil de diferents temàtiques que es renovarien periòdicament. 

L'acció social més destacada però és la que es farà durant els dies d'obertura de l'exposició ClickPatum; es tracta del Diorama del Poble, una escena que caldrà crear a partir de les donacions de clicks de particulars. Aquesta escena representarà el concert del grup Gossos, que havien d'actuar el passat dissabte de Patum, però que no va poder ser per motius meteorològics. Inicialment doncs, hi haurà una escena amb un escenari i els integrants del grup customitzats en Playmobil, que representarà el concert però no hi haurà públic. Serà gràcies a les aportacions dels visitants que el diorama anirà completant-se. Una vegada finalitzada l'exposició, tots els clicks aportats seran donats al Centre de Recursos Pedagògics del Berguedà, creant així 'El maletí de joc de ClickPatum', disponible per a totes les escoles de la comarca.
 

Diorama de la Mare de Déu de Queralt a l'exposició ClickPatum Foto: Cristina Prat


 
Arxivat a