Lídia Pujol tancarà les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà

L'artista actuarà el proper divendres 12 d'agost a les 22.00 hores | Serà l'espectacle més trencador d'aquesta edició

Redacció
09 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:09h
Lídia Pujol en una actuació
Lídia Pujol en una actuació | Lourdes Casademont / ACN
La cantant i intèrpret, Lídia Pujol serà l'encarregada de clausurar la 52a edició de les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà amb l'espectacle més trencador del festival d'enguany.

El proper divendres 12 d'agost, Pujol presentarà al Monestir de Sant Llorenç el seu treball "Iter Luminis. Treballs i plaers d'amor". Aquest, forma part de la gira que Pujol fa pels diferents monestirs de Catalunya on vincula el llegat arquitectònic patrimonial de Catalunya amb les persones que el comparteixen, reflexiona sobre l’ésser humà, l’horitzó del país i del món. El concert trencarà, segons l'alcalde de Guardiola de Berguedà i impulsor de les Nits Musicals, Josep Lara, amb el format dels altres dos, ja que al finalitzar l'actuació s'organitzarà una fira amb productes ecològics. "Sempre ens permetem aquesta llicència perquè la gent que no li agradi la música clàssica pura també pugui gaudir de Les Nits Musicals", ha dit Lara.  

La cantant i intèrpret Lídia Pujol va presentar el seu primer disc en solitari, "Iaie", l'any 2003. Més tard arribaria "Els amants de Lilith" (2007) amb el qual va realitzar un treball de camp en els territoris de parla catalana. L'artista ha compartit escenari i realitzat espectacles monogràfics sobre l’obra d’Allen Ginsberg i Josep Palau i Fabra, la de Maria Mercè Marçal i Jacques Prevert.

La versatilitat de Lídia Pujol queda palesa en els seus espectacles en viu i en les seves gravacions, on construeix una identitat pròpia, i on la teatralitat, la interpretació i el compromís amb el missatge, són elements indissociables de la seva proposta musical.

Amb aquest esperit, doncs es clausurarà la 52a edició de les Nits Musicals, un festival tradicional que va començar amb un grup de guardiolencs apassionats per la música fa més de mig segle i que, any rere any, s'ha anat consolidant i esdevenint una activitat d'estiu indispensable pel ritme estiuenc del municipi i de la comarca. 
Arxivat a