Patum

El futur de la Casa de la Patum es coneixerà després dels actes del Centenari de la Coronació

No s'ha pogut fer una diagnosi de l’equipament en els terminis que s’havien fixat

per Redacció, 9 d'agost de 2016 a les 10:20 |
Casa de la Patum (arxiu) | ACN.
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La comparseria de la Patum es continuarà guardant als baixos de l'Ajuntament de Berga fins almenys, a la segona quinzena del mes de setembre, és a dir, un cop passada la Patum de la Coronació. Durant les darreres setmanes des dels serveis tècnics de l’Ajuntament de Berga i des del Patronat Municipal de la Patum s’ha estat treballant per tal de poder conèixer amb exactitud l’estat d’afectació de la Casa de la Patum, tan pel que fa a problemes d’humitats com pel que respecta a la possible presència de tèrmits, les possibles solucions a aquestes problemàtiques i el seu cost total, per tal de prendre una decisió sobre les actuacions que cal fer-hi. 

Des de fa anys, els diversos equips de govern que han trepitjat l'Ajuntament de Berga han vist l'actual edifici de la Casa de la Patum com un punt de museïtzació provisional per a les comparses de la festa berguedana. Una instal·lació que no calia reformar amb vistes a un futur Museu de la Patum i que, amb els anys, s'ha anat deteriorant. 


De fet, el mes de juny passat els membres del Patronat Municipal de la Patum, i a instàncies de la restauradora, Gemma Rodríguez, van decidir no retornar les comparses al seu lloc habitual, sinó mantenir-les als baixos de l'Ajuntament de Berga, on es guarden durant els dies previs i posteriors a la Patum. El problema, tal com van informar, són les goteres, tot i que la regidora de Patum, Mònica Garcia, va explicar a NacióBerguedà que també hi podria haver un problema de tèrmits a l'edifici. 

Diverses circumstàncies, entre les quals les tasques prèvies a desenvolupar abans de la visita de l’empresa especialitzada en tèrmits i el fet d’haver de gestionar aquesta situació en ple període de vacances i amb una Patum a l’horitzó immediat, han fet del tot impossible poder disposar d’una diagnosi de l’equipament cultural en els terminis que s’havien fixat.

Així doncs, davant la impossibilitat de fer aquesta diagnosi properament, la comparseria de la Patum es continuarà guardant als baixos de l'Ajuntament de Berga. Després dels actes del Centenari de la Coronació, es preveu que l'Ajuntament de Berga i el Patronat Municipal de la Patum prenguin les decisions pertinents en relació a la Casa de la Patum i la conservació de la comparseria.
 

 

Participació