La brossa als entorns de Sant Jaume, després de l'ecofestival, genera indignació als veïns

Veïns del poble han compartit recentment fotografies de les restes de deixalles que hi ha als entorns on es va celebrar el festival

Redacció
09 d'agost del 2016
Actualitzat a les 19:58h
Restes de brossa de l'Ecofestival de Sant Jaume de Frontanyà
Restes de brossa de l'Ecofestival de Sant Jaume de Frontanyà | @StJFrontanya
El festival de música techno Biomusicat que durant vuit dies va portar a Sant Jaume de Frontanyà més de 2.000 persones, fa finalitzar el passat 21 de juliol. Durant els últims dies han aparegut les queixes d'alguns veïns a causa de la gran quantitat de deixalles que encara es troben als entorns on es va celebrar la festa. 

Un cop finalitzat el festival, tant l'Ajuntament de Sant Jaume com el de Borredà, van fer una bona valoració del festival i ambdós alcaldes van argumentar que la festa havia deixat riquesa i diners a la comarca i que aquest no havia tingut cap afectació negativa.

Les queixes però, han ressorgit recentment quan alguns veïns de Sant Jaume de Frontanyà han compartit fotografies a través de les xarxes socials de les deixalles i la brossa que encara resta al bosc i al voltant de les runes de Vila-Rasa on es va celebrar l'ecofestival. 

Aquests, també s'indignen amb les restes de fogueres que encara es poden veure a la zona, ja que durant la setmana en què va transcórrer el festival, el Berguedà es trobava en el nivell 2 del Pla de risc d'incendis. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Sant Jaume va realitzar un desplegament important amb la col·laboració de les ADF, a qui l'alcalde va agrair la feina i la predisposició.