Preocupació a Casserres per la manca de metge i servei de Correus durant el mes d'agost

Enguany ha estat impossible cobrir amb serveis mínims la plaça del doctor del poble | S'ha emprès una recollida de firmes davant la falta dels dos serveis

Cristina Prat
08 d'agost del 2016
Actualitzat a les 16:48h
Consultori mèdic de Casserres
Consultori mèdic de Casserres | NacióBerguedà
Aquest mes d'agost, Casserres no disposa de metge al consultori mèdic municipal, ja que aquest ha agafat vacances i no ha estat substituït. Així, el poble només disposa de personal administratiu i infermera, fet que ha començat a generar preocupació a la gent del poble. Durant aquest mes, els pacients que ho necessitin hauran de desplaçar-se al consultori mèdic de Puig-reig, a 6 quilòmetres del poble. 

Des de l'àrea de Sanitat del Baix Berguedà, fa unes setmanes, es va informar al consistori que tenint en compte els efectius de personal dels què disposaven era impossible cobrir la plaça del doctor de Casserres. Així doncs, l'alcalde de Casserres, Josep Colillas, ha exposat a NacióBerguedà que enguany ha estat impossible cobrir uns serveis mínims com es feia durant els últims anys. L'alcalde ha detallat que, segons el Servei Català de Salut, tenir un metge al poble durant el mes d'agost no es pot justificar, en primer lloc, pel nombre d'habitants que té Casserres, i també per la mitjana de visites que es fan al consultori a l'estiu. 

Colillas ha assegurat que l'Ajuntament és conscient de la difícil situació en que es troba el Departament de Salut durant els mesos d'estiu. Igualment, però l'ens municipal reclama la necessitat d'uns serveis mínims per tal que els pacients tinguin més seguretat. En aquest sentit, l'alcalde ha dit que "es seguirà lluitant per resoldre el problema".

A més, el metge del poble agafarà, a partir del mes de setembre, la baixa per paternitat i això suposarà que el buit de personal es pugui allargar. Colillas, però ha afirmat que el Servei Assistencial cobrirà aquesta baixa de forma immediata per impedir que això passi. 

D'altra banda, el portaveu del grup de CIU a l'oposició, Jordi Selga, ha detallat en declaracions a aquest diari, que "el poble no es mereix aquest tracte", ja que la desatenció està afectant a un municipi de 1.500 habitants, amb una població força envellida. De fet, segons Selga ja hi ha hagut els primers entrebancs, sobretot pel que fa als avis de la residència del poble, persones que tenen més dependència amb aquest servei.
 
Segons Selga, les gestions s'han fet "tard i malament" i ha destacat que potser la persona que ha mantingut contactes amb el Departament de Salut "no ha estat a l'alçada". "Estar tot l'agost sense metge està fora de lloc i és inadmissible", ha dit. 

Servei de Correus

Pel que fa el personal de Correus, ha passat una cosa semblant, ja que des del dia 1 d'agost en què l'Oficina de Correus va agafar vacances, el poble no disposa d'aquest servei. Colillas ha esmentat que l'Ajuntament ja ha habilitat un local municipal per encabir aquest departament, ja que qui presta un servei de carter rural hi ha de posar el local. De moment, el correu postal s'ha d'anar a buscar a l'oficina de Puig-reig. Segons l'alcalde, s'espera que de cara a aquesta setmana es trobi un substitut. 

Per la seva banda, Selga ha subratllat que malgrat ser en període vacacional, hi ha moltes empreses al poble que durant aquests mesos no tanquen i cal que rebin el correu de forma habitual. 

Campanya de firmes 

Davant la falta d'aquests dos serveis, el grup de CIU a l'oposició, amb Selga al capdavant, ha impulsat una campanya de signatures per tal que les persones interessades puguin adherir-se a aquest moviment. Els documents repartits als diferents establiments de la vila es recolliran a l'última setmana d'agost i es traslladaran als corresponents departaments de la Generalitat.
Segons Selga, de moment, la gent del poble està força conscienciada i s'està implicant molt en aquesta recollida de firmes.