La XVI partida vivent d'escacs de la Pobla llueix amb un tauler presidit per quatre dames

Uns 400 espectadors van viure amb escacs vivents la batalla entre Cardona i Prats del Rei | L'Open d'Escacs acabarà el proper dimecres

Cristina Prat
08 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:02h
Partida Vivent d'escacs de la Pobla de Lillet
Partida Vivent d'escacs de la Pobla de Lillet | NacióBerguedà
En una partida vivent d'escacs combativa i de moviments calculats, la Pobla de Lillet ha explicat aquest diumenge la batalla entre Cardona i Prats del Rei. La XVI edició de la partida ha destacat per la presència de quatre dames al final de la batalla, un fet extraordinari i inèdit, que malgrat tot, no ha fet augmentar el nombre de visitants. Així, uns 400 espectadors van ocupar bona part de la plaça de l'Ajuntament, el Pont Vell i les rodalies de la vila, un nombre inferior de persones respecte edicions anteriors. 

El tauler de joc, amb una ambientació semblant a la de l'any passat, ha destacat enguany per la presència de quatre dames al final de la partida, en lloc de dues com és habitual. Inicialment, van anar entrant totes les peces sobre el tauler, ara bé, les dues últimes dames van entrar a part, després que els peons coronessin les altres dues dames. En aquest sentit, el president del Club d'Escacs Lillet, Josep Salvador Casals, ha explicat a NacióBerguedà que al final,"el tauler feia molt efecte i va lluir molt". A més, la iniciativa que va agradar al públic, ja que "la gent va aplaudir molt al final de la batalla".  
 

Partida Vivent d'escacs de la Pobla de Lillet Foto: NacióBerguedà


Casals també ha remarcat que durant la partida no es va cometre cap error, així "tots els moviments van sortir tal i com estaven previstos i assajats". De fet, aquesta és una festa que requereix la implicació de moltes persones, ja que la recreació compta amb la participació d'una seixantena de voluntaris.

D'altra banda, aquest dilluns es durà a terme la sisena ronda de l'Open d'Escacs. El torneig, organitzat pel Club Escacs Lillet, compta amb la presència de diversos mestres d'escacs vinguts de Colòmbia, Armènia, Andorra i d'arreu de Catalunya. Enguany, l'open internacional compta amb 93 inscrits. L'última ronda del torneig serà el proper dimecres 10 d'agost a les 10.00 del matí i a les 17.00 hores del mateix dia es farà l'entrega de premis. 
 

Seguici de la Partida Vivent d'escacs de la Pobla de Lillet Foto: NacióBerguedà