Unes 2.000 persones passegen per l'Espunyola, entre vehicles clàssics i antiguitats

El bon temps i la forta color omplen un mercat ple de gangues, cotxes i motocicletes antigues

Redacció
07 d'agost del 2016
Actualitzat a les 18:20h
Fira d'antiguitats de l'Espunyola, en una imatge d'arxiu
Fira d'antiguitats de l'Espunyola, en una imatge d'arxiu | JM Montaner

Els clàssics han tornat a omplir, aquest cap de setmana, la Fira d'antiguitats i exposició de cotxes, motos i tractors antics de l'Espunyola. Enguany, la calor ha tornat a ser la protagonista, amb un cap de setmana roent en què es calcula que han passat prop de 2.000 persones per aquest petit poble del Berguedà. 

Aquestes dades, similars a les d'edicions anteriors, suposen multiplicar per 10 el nombre d'habitants del municipi, en un esdeveniment que ja s'ha convertit en tradició, i que omple els voltants del local social de gangues, objectes antics, i vehicles clàssics. Un autèntic paradís pels amants dels trastos i els objectes vells, que han pogut passejar entre les més de 80 parades, remenar i comprar.

Dissabte a la tarda s'han pogut veure les activitats dels tractors amb demostracions de treballs de camp. Una gran exposició d'aquests vehicles, molts d'èpoques passades, que han rememorat la manera com es treballava anteriorment, com es feien les garbes i com es lligaven. Entre aquests, també s'hi ha pogut veure una de les primeres màquines per fer la collita, i fins i tot alguna màquina de batre. 

Acte seguit, una subhasta acompanyada per un berenar ha omplert la tarda. De fet, i segons han explicat, la subhasta fa dos anys que es realitza, amb una molt bona acollida per part dels paradistes i el públic, i amb algunes peces úniques, que s'han acabat de repartir. 

El dia més fort de la fira, però, ha estat diumenge, que ha començat amb un esmorzar amb productes de la comarca, i la trobada de cotxes i motos antigues anteriors a 1975 i, fins i tot, algunes peces úniques anteriors a 1940. Tots els vehicles han sortit a donar un tomb per l'Espunyola, per tornar al local social, on s'han convertit en petites joies d'exposició. 
 
Aquesta fira, que enguany celebra els seus 17 anys, va començar arran del hobby d'un grup d'amics amants dels vehicles antics que van tenir la voluntat de fer una petita trobada. No obstant això, l'esdeveniment va anar agafant caràcter i embranzida fins que, actualment, és una de les fires d'antiguitats i vehicles clàssics més concorregudes de la comarca i, fins i tot, de Catalunya. En ella hi passen centenars de visitants d'arreu del país, així com clubs de vehicles antics de moltes de les comarques veïnes, turistes i curiosos.